Uutiset

Kuljetuskalusto

Power Truck Show 2017

Power Truck Show tapahtumaa vietettiin upeassa kesäisessä säässä. Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut ja kävijöitä oli kahden päivän aikana lähes 35 000.

Kaikkiaan näytteilleasettajia oli mukana yli 500 ja messupaikkoja myytiin jo tapahtuman aikana ensi vuoden Power Truck Show’hun. Rekkaconvoyssa torstaina matkanneet suomalaiset ja ulkomaiset autontuojat olivat erittäin otettuja saamastaan huomiosta teiden varsilla. Monipuolinen ohjelmatarjonta takasi jokaiselle kävijälle jotakin näkemistä ja kokemista.

Autonäyttelyn haastajaluokan voitti ylivoimaisella äänimäärällä helsinkiläinen Kuljetus Auvinen Oy, Mika Auvinen, uudella vuosimallin 2017 MB Actros ”Low Rider” autolla. Super Truck luokan voittaja on Sami Koivisto Ky Kiikoisilta vuosimallin 2016 Scanialla. Koko autonäyttelyn parhaaksi valikoitui Mika Auvisen ”Low Rider”. Joka vuosi autonäyttelypuolelle tulee myös uusia rakentajia ja vuoden tulokas on Kuljetusliike Moilaspojat Oy Utajärveltä.

Härmässä kisattiin ensimmäistä kertaa Truck Pullingin suomenmestaruudesta tavallisessa arkityössä käytettävillä kuorma-autoilla. Tuloksissa kuopiolainen J-P Kainulainen Scanialla veti pisimmän korren. Toiseksi pismmälle eteni lapualaisen Klemettilän Mercedes-Benz Juha Lehtolan käskyttämänä ja kolmanneksi seinäjokinen Timo Haavisto R730 Scanialla. Finaalin jämäsijoitukset jäivät Nukalan Scanialle ja Sisun esittelyautolle Sisu Polar Timberille.

Ensi vuonna Power Truck Show’ta vietetään 10.-11.8.2018 jälleen Powerparkissa.

Volvo Finland Ab

Volvo ärjyi yli 2 000 hevosvoimalla. Volvo Trucksin osasto esitteli tuttujen tuotteiden lisäksi maailman nopeimman kuorma-auton. Messuosastolleen Volvo Trucks toi The Iron Knightin.  Autoa esittelevä ja välillä sitä ajavakin Boije Ovebrink, kertoi autosta. Volvo Finland Ab: n myyntijohtaja Arto Taipola kertoo asiakkaiden olevan kiinnostuneita myös arkityövälineistä, kaksoiskytkin eli dual clutch ja iShift-vaihteiston ryömintävaihteet kiinnostivat kovasti.

Renault Trucks

Renault Trucksin Annika Martas kertoi raskaiden Renault kuorma-autojen uutuuksien vetävän asiakkaita puoleensa. Osastolla oli esillä neljä kuorma-autoa, joista kaksi on jo asiakaskäytössä.  T-sarjan MaxiSpace, Martom Oy:n ja Transmito Oy:n T-sarjan autot sekä erikoisvarusteltu T Ghostrider vetivät katseita.

Scania Suomi Oy

Scanian osaston teemana oli V8. Kahdeksan Scaniaa on osastolla esillä v-kirjaimen muodossa. Uuden sukupolven Scanioiden 6×4 rekanvetäjä oli ensi kertaa esillä näyttelyssä. Scania esitteli uutta perävaunuhuoltokonseptiaan.

Mercedes-Benz, Veho

Vehon osastolla löytyy kattava valikoima raskaista kuorma-autoista henkilöautoihin. Raskaan kaluston FleetBoard -seurantajärjestelmä on saanut hyvän vastaanoton asiakkaiden keskuudessa. Suomi 100 vuotta -teema on Mercedes-Benzillä vahvasti esillä.

Sisu

Sisu esitteli raskaita maansiirto ja puutavara-autojaan messuosastollaan. Sisun Polar kuorma-autojen suosio näkyi suurena kävijämääränä messujen aikana Sisun osastolla.

MAN

Man oli tuonut osastolleen kaksi autoa, toinen oli töihin heti valmis puutavara-auto ja toinen asiakkaan autonkuljetusyhdistelmä. Lisäksi päällirakentajien osastolta löytyi kaksi muuta Man-merkkistä kuorma-autoa.

Iveco

Ivecon uutuutena oli esillä esimerkiksi asiakkaalle valmiina ajoon myytävä tienhoito Iveco Trakker. Autossa on täysi varustus teiden auraamiseen, hiekotukseen tai polanteiden lanaamiseen alaterällä. Ivecon osastolle oli kävijöiden helppo tulla keskeisen sijaintinsa vuoksi.

DAF

Daf esitteli Nordic Truck Centerin ja OP-Truckin osastolla uusia autoja ja palveluja. Auringon kanssa kilpaa loistaneet ajoneuvot kiinnostivat kävijöitä. OP-Truckin Seinäjoelle pian avattava uusi huolto- ja korjaamopalvelu tuo Dafille mahdollisuuksia laajentaa palvelujaan.

Katso videolta tapahtuman tarjontaa:

https://www.youtube.com/watch?v=GzU2t7072zg

VTA

VTA:n osastolla oli laaja kattaus ajoneuvojen päällirakenteita ja varusteita. Aurinkoenergiaa hyödyntävä kylmäkoneen latausjärjestelmä on tullut VTA:n mukaan markkinoille jäädäkseen. Kysyntää VTA:n tuotteille on paljon.

TOP-Truck

Top-Truck ketju on laajentunut jo 37 itsenäisen korjaamon palvelukokonaisuudeksi. Muutaman Pohjanmaan alueen korjaamo tulee vielä mukaan, sitten maantieteellinen kattavuus on hoidettu.

Ekeri

Ekerillä oli esillä läpiaukeava niin sanottu Norjan-mallin puoliperävaunu esillä. Ekerillä pidetään kiinni asiakaalle luvatusta toimitusajasta. Toimitusjohtaja Matti Laurila sanoi Power Truckin palvelevan asiakkaiden kohtaamisena erinomaisesti.

Kutepa, SITE

Kutepan säiliöperävaunun lisäksi esillä oli uusi MHS Siloking pumppu, jonka Pohjoismainen maahantuonti on Kutepalla. Perävaunujen ja autojen säiliöiden menekki on vahvaa, joten hyvää kuului Kuortaneelta senkin suhteen.

NTM

NTM:n maansiirtoajoneuvojen varustelujen määrä kasvaa hiljattain julkistetun KHT liiketoiminnan ostamisen myötä. Myyntipäällikkö Simo Isohanni sanoi NTM:n olevan muutenkin hyvillä mielin Power Truck Showssa esillä. Myynti vetää hyvin, eikä tehtaan esittelykäyttöön tarkoitetut perävaunut juurikaan ehdi olla siihen tarkoitetussa käytössä. Ne myydään heti valmistuttuaan.

Matec Trailer

Matec Trailer Oy esitteli asiakkaiden suosion saanutta erittäin matalaa dollya. Vain 90 cm korkeuteen jäävä dolly mahdollistaa esimerkiksi taloelementtien kuljettamiseen maksimaalisen kuormakorkeuden. Matec Trailerin osaamista HCT-yhdistelmien varustelussa kuunnellaan niin asiakkaiden kuin viranomaisten puolelta.

SLP

SLP esitteli kahden kasettiperävaunun lisäksi monikäyttöön soveltuvaa asiakkaan neliakselista Volvoa. Näyttelyssä kasettilava päällä ollut auto vaihtuu jo maanantaiksi takaisin puutavara-autoksi. Kuormatila molemmissa käytöissä on täysimääräinen verrattuna mihin tahansa vastaavaan pelkästään maansiirto- tai puuajokäyttöön ajoneuvoon. SLP:n Kenneth Hellman tekee mielellään tarjouksia vastaavasta varustelusta.

SV, Suomen Vaimennin

Suomen Vaimennin näytti demo-kehikolla, miten iskunvaimennin kaksitoimisuudella nostaa ja laskee vapaasti pyörivää akselia. Myyntipäällikkö Markku Hirvi kertoi autoilijoiden kiinnostuksesta saada akseleidennostoja ajoneuvoihinsa. Myös kontaktit autonvalmistajiin vahvistavat tätä käsitystä.

VAK

Toimitusjohtajan Matti Virtasen mukaan asiakkaalle menevien autojen esittely Power Truck Shown yhteydessä on luonnollista. Kattavat varustelumahdollisuudet ja huoltotoiminta ovat VAK:n valtteja Suomessa. Investoinnit Suomeen jatkuvat edelleen.

Närko

Närkon puutavaraperävaunu löytyi alueelta myös.

Kilafors

Kilafors/Karlavagnen -töihin valmis puutavaraperävaunu odotti show-alueella vetäjää, suoraan pinolle vaan.

Joab

Joabin varusteluja eri suoritealan ajoneuvoihin sai ihailla Power Truckissa.

Jyki

Jykin viisiakselinen varsinainen perävaunu on lähdössä sammattilaisen Särmäharju Ky:n kierrätyskonttien ajoon.

Weckman

Weckman Oy:n Matti Heiman kertoi tunnelmista Power Truckissa olevan kohdallaan.  Puutavaraperävaunujen tekemisessä riittää töitä, kun tuotteet ovat huippuluokkaa.

RengasCenter

RengasCenterin osastolla ei välitetty pikkusateesta. Keli kuin keli, oikean rengasvalinnan merkitys vain kasvaa.

SAF

Saf-akseleista oli tarjolla tietoa Power Truck Show’ssa.

Raskone

Raskone palvelee sopimuksen mukaan öisinkin.

Laurinaho

Laurinaho -yhtiöiden kasettivarustuksella oleva varsinainen perävaunu sai huomiota. Yhdistelmän vetäjä löytyi läheiseltä Sisun osastolta.

Verkossa

Videota tapahtumasta

https://www.youtube.com/watch?v=GzU2t7072zg

www.powertruckshow.fi/

www.volvotrucks.fi

www.renault-trucks.fi

www.scania.fi

www.veho.fi

www.vehotrucks.fi

www.truck.man.eu/fi/

www.sisuauto.com

www.iveco.fi

www.daftrucks.fi

www.vta.fi

www.toptruck.fi

www.ekeri.fi

www.kutepa.fi

www.ntm.fi

www.matectrailer.fi

www.sv.fi

www.narko.fi

www.vak.fi

www.slp.fi

www.kilafors.fi

www.jyki.fi

www.joab.fi

www.weckman.fi

www.rengascenter.fi

www.saf.fi

www.raskone.fi

Lue seuraavaksi