Uutiset

Kuljetuskalusto

Power Truck Show 2014

Power Truck Show 2014 -tapahtuman ensimmäinen päivä on takana. Power Parkin alue täyttyi jälleen tuttuun tapaan huippuunsa rakennetuista hyötyautoista, veteraaniautoista sekä laajasta messutarjonnasta.

Messualueella oli nähtävillä muun muassa VAK Oy:n uusi koukkulaite, jonka kehittämisen pääpainon kerrotaan olleen toimintavarmuudessa ja luotettavuudessa. Markkinoilla hyvän vastaanoton saanutta laitetta valmistetaan 21-, 26- ja 35-tonnisina vaihtoehtoina.

Kauppilan Autohajottamo  on aloittanut italialaisten FGM-perävaunujen myynnin.  Myynnistä vastaavan Jukka Matti-Tuurin mukaan mallistoon kuuluu muutamia perusvaihtoehtoja, jotka soveltuvat monipuolisiin kuljetuksiin. Tarjolla on myös ajotehtävän mukaan räätälöityjä vaihtoehtoja muun muassa metsäkoneiden kuljetuksiin.

Puunkorjuu Juha Holmin Volvo FH16 on ensimmäisiä asiakkaille luovutettuja Euro 6-normin täyttäviä muskeli-Volvoja.

Kraatzin osastolla on esillä muun muassa BPW:n valmistama uusi komposiitti-ilmasäiliö, jonka kerrotaan olevan sekä keveä, että kestävä. Peter Sandinin mukaan tarjolla on useita eri kokoja suomalaiseen tarpeeseen.

Yksi messujen odotetuimmista vieraista lienee Mika Auvisen uusi mestariteos, jossa on haettu vaikutteita ison veden takaa.

Pudasjärvellä toimiva Kaijala Oy on aloittanut ruotsalaisten MT Eksjö -hakeperävaunujen ja -päällirakenteiden maahantuonnin ja varustelun. Esillä on ruotsalaisyhdistelmä, jolla liikkuu myös suomalaiset lastut.

Lisa Kelly Alaskasta ajaa rahtia jäätiköllä, Anne Rumpunen Orimattilasta siirtää kanto- ja risukasoja metsäautoteiden varsilta jatkojalostukseen. Tyttöjen yhteisellä lounaalla puhuttiin tietenkin – mistäs muusta kuin rekkailusta.

Uusien autojen ohella kentällä on laaja kattaus myös eilispäivän ajokkeja, muun muassa tämä Sisu.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi