Uutiset

Kuljetuskalusto

Powder-Trans suoritti ensimmäisen intermodaalikuljetuksensa rautateitse

Powder-Trans intermodaalikuljetus

Powder-Trans on suorittanut ensimmäiset testinsä bulkkikuljetuksesta intermodaalisti kumipyörillä ja rautateitse. Bulkkiyhdistelmän ensimmäinen testinosto junavaunuun tehtiin huhtikuussa Trelleborgin satamassa Ruotsissa. Yhdistelmä nostettiin testissä TX Logistik AB:n Nikrasa-alustalla junavaunuun yhteistyössä Trelleborgin sataman kanssa.

Powder-Trans reittikartta

”Nosto onnistui kaikilta osin hyvin ja intermodaalikuljetuksista tulee yksi Powder-Transin uusista kuljetustavoista”, toteaa Powder-Transin konsernijohtaja Fredrik Blomqvist. ”Ratkaisu mahdollistaa entistäkin ympäristöystävällisemmän tavan kuljetuksille kumipyörillä ja täydentää samalla hyvin pitkäaikaisia pyrkimyksiämme kohti yhä ympäristöystävällisempää logistiikkaa”, hän lisää.

Intermodaalikuljetuksissa osa matkasta taittuu kumipyörillä, jonka jälkeen ajoneuvoyhdistelmä siirretään kiskoille pidempiä kuljetusmatkoja varten. Ne tarjoavat puhtaasti kuorma-autovetoisia kuljetuksia ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.

”Powder-Transin tulevaisuuden strategiana on lisätä intermodaaleja kuljetuksia sekä muita uusia kuljetustapoja”, Fredrik Blomqvist kertoo. Hän korostaa myös, että etenkin ympäristövaikutuksiin keskittyvät kestävät ratkaisut ohjaavat kaikkea Powder-Transin laatutyötä tekniikasta muihin toimintoihin nyt ja tulevaisuudessa.Lue seuraavaksi