Uutiset

Kuljetuskalusto

Powder-Trans ottaa käyttöön uuden tyhjiöperävaunun

Powder-Trans alipainesäiliö

Powder-Trans ottaa vuoden 2024 alussa käyttöön täysin uudenlaisen, erikoisrakenteisen säiliönsä ansiosta alipainetta kestävän tyhjiöperävaunun. Uusi perävaunu mahdollistaa lastin imemisen säiliöstä alipaineella sekä puhaltamisen säiliöön.

Valtaosa markkinoilla käytettävistä jauhekuljetussäiliöistä tyhjennetään puhaltamalla ylipaineella ja täytetään puhaltamalla tai vapaalla virtauksella. Tavanomaiset alta purkaavat ja kippaavat säiliöt kestävät ainoastaan ylipainetta. Powder-Trans laajentaa uudella perävaunullaan tarjontaansa.

Uuteen perävaunuun lasti voidaan tarvittaessa imeä alipaineella, ja siirtää se edelleen esimerkiksi siiloon ylipaineella puhaltamalla. Tämä vaihtoehto on melko harvinainen, mutta palvelulle on kysyntää, ja Powder-Trans voi nyt uuden tyhjiöperävaununsa ansiosta vastata kysyntään ensi vuoden alusta alkaen.

Sen lisäksi, että uusi tyhjiöperävaunu täyttää asiakkaiden erikoistarpeet, se on yksi esimerkki Powder-Transin panostuksista ympäristöystävällisiin ratkaisuihin toiminnassaan. Uusi perävaunu vastaa lisääntyneeseen tarpeeseen kierrättää materiaalia ja minimoida sen hukkakäyttöä.

Powder-Transin tyhjiöperävaunu eroaa tavallisista imuautoista, koska se on täydellisesti puhdistettavissa kuljetusten välillä ja sopii siksi useimpiin kuljetuksiin hiekasta ja kalkista muovituotteisiin. Se tekee ajoneuvosta ainutlaatuisen.

Erikoisvalmisteisen tyhjiöperävaunun on valmistanut saksalainen Feldbinder. Perävaunu kestää lisävahvisteiden ansiosta alipainetta, ja siinä on erikoistekniikaa ja -varustelua. Ajoneuvossa on useita erilaisia suodattimia ja tavanomaisesta poikkeava kompressori, sekä muita varusteita, jotka mahdollistavat sekä puhallus- että imutoiminnot.

Ajoneuvokanta täydentyy myös uudella optimoidulla moniosastoisella ajoneuvolla

Powder-Trans on vuoden 2023 alusta alkaen lisännyt moniosastoisten jauhekuljetusajoneuvojensa määrää Ruotsissa. Uusi ajoneuvoyhdistelmä mahdollistaa sekä joustavammat että ympäristöystävällisemmät kuljetukset.

Powder-Trans voi uuden ajoneuvoyhdistelmän ansiosta tarjota entistä joustavammin asiakkailleen myös pienempien lastien ja volyymien kuljetuspalveluja. Kun säiliövaunussa ja autossa on useampia osastoja, Powder-Trans voi kuljettaa useampia pieniä toimituksia samalla kertaa, jolloin säästetään aikaa ja resursseja.

Moniosastoiset ajoneuvot merkitsevät asiakkaille suurempaa joustoa, koska kuljetus voi käsittää pienempiä eriä eri materiaaleja tai saman tuotteen erilaatuisia eriä, jotka on erotettava toisistaan. Kaikki tehdään yhdellä ja samalla ajoneuvoyhdistelmällä, vaikka toimitukset noudetaan tai viedään yhdelle tai useammalle asiakkaalle.

Ajoneuvoyhdistelmä on varustettu vaakajärjestelmällä sekä lastaus- ja purkutoimintojen kauko-ohjauksella.

Powder-Transilla on jo ennestään joitakin moniosastoisia ajoneuvoja Ruotsissa, mutta uudessa ajoneuvoyhdistelmässä on useampia osastoja ja kaikenkattava vaakajärjestelmä. Ruotsissa nyt käyttöön otettava uusi ajoneuvoyhdistelmä lisää kuljetuskapasiteettia ja laajentaa palveluvalikoimaa entisestään.Lue seuraavaksi