Uutiset

Kuljetuskalusto

Pohjoisen valtatien pelastajat -sarja palaa uusin jaksoin

Norjan vuoristotiet ovat maailman petollisimpia. Nopeat lämpötilamuutokset tuottavat ennalta arvaamattomia ongelmia etenkin ulkomaalaisille kuljettajille, jotka yrittävät ajaa Norjan vaarallisilla talviteillä usein täysin keliin sopimattomalla ajokalustolla. Pohjoisen Valtatien Pelastajat TV-sarjassa seurataan tie- ja hinauspalvelujen eliittijoukkoa Pohjois-Norjan vuoristoteillä, missä he työskentelevät yötä päivää usein karmivissa olosuhteissa – tehtävänään pitää tiet toiminnassa ja autoilijat turvassa.

Sarjan neljännellä kaudella hinaajasankarit joutuvat toistuvasti pistämään henkensä peliin pelastusoperaatioissa nopeasti muuttuvien sääolosuhteiden keskellä. Ohjelmasarjan uusin kausi on tulvillaan dramatiikkaa, jännitystä, suuria tunteita ja raskasta ajokalustoa tukalissa tilanteissa.

Pohjoismaiden menestynein NatGeo-dokumenttisarja

Konepörssi kävi kesällä Oddassa moikkaamassa Thord Paulsenia, joka on yksi sarjan päähenkilöistä.

Pohjoisen valtatien pelastajat on National Geographic TV-kanavan ensimmäinen norjalaistuotanto, josta on sittemmin kasvanut huikea kansainvälinen menestys. Sarjan ensimmäinen kausi esitettiin Norjan televisiossa 31. elokuuta 2015. Sittemmin sarja on kerännyt yli 150 miljoonaa katsojaa maailmanlaajuisesti. 

Dokumenttisarjan tuotannosta vastaa Norja ITV Studios, ja ohjelmaa esitetään kaikkiaan 172 maassa 43 eri kielellä.

”On hienoa nähdä, että ihmiset ovat kiinnostuneita sarjasta eri puolilla maailmaa. Mielestämme on myös erityisen hauskaa esitellä vähän pohjoismaiden tieolosuhteita muulle maailmalle”, sanoo National Geographicin ohjelmapäällikkö Christian Skov.

”Koemme myös tärkeäksi, että sarja lisää tietoisuutta Pohjois-Norjan teiden vaarallisuudesta. On hienoa, että voimme auttaa levittämään tätä viestiä”, Skov jatkaa.

Pohjoisen valtatien pelastajat (Ice Road Rescue) palaa kanavalle 1. lokakuuta alkaen tiistaisin klo 22.00, ja on katsottavissa Ruutu-suoratoistopalvelussa ja National Geographic+ -palvelussa jälkikäteen. Uusin tuotantokausi käsittää kahdeksan 60 minuutin mittaista jaksoa.

Lue seuraavaksi