Uutiset

Kuljetuskalusto

Pihi polttoainetalous parantaa kilpailukykyä

SKAL:n lanseeraama PIHI on kuljetusyrityksille räätälöity kevyt ja helppokäyttöinen seurantatyökalu, joka auttaa kuljetusyrityksiä säästämään polttoainekuluja ja parantamaan kilpailukykyään kovassa markkinatilanteessa. PIHIn saa käyttöönsä liittymällä tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimukseen.

”Kuljetusyritys voi hyödyntää PIHI-seurantajärjestelmää sekä oman toimintansa kehittämisessä että palvelujensa markkinoinnissa. Energiatehokkuussopimusjärjestelmään liittyneille yrityksille on luvassa myös koulutusta ja muuta tukea”, kertoo neuvotteleva virkamies Saara Jääskeläinen liikenne- ja viestintä­ministeriöstä.

PIHIn käyttöönotto ja käyttö on tehty mahdollisimman vaivattomaksi, sillä järjestelmään voi syöttää joko autokohtaisia tai karkeamman tason yrityskohtaisia tietoja. Molemmissa tapauksissa järjestelmästä on mahdollista tulostaa yrityksen energiatodistus, joka on dokumentti energia-asioiden hallinnasta kuljetusyrityksen asiakkaille. Järjestelmän ylläpidon kustannuksista vastaa liikenne- ja viestintäministeriö ja sen käyttö on kuljetusyritykselle maksutonta.

”PIHI-seurantajärjestelmän ja Trafin valtakunnallisen ajoneuvotietokannan välille on rakenteilla kytkös, jonka avulla autojen perustiedot saadaan siirrettyä rekisterinumeron perusteella ilman aikaa vievää käsityötä. Toteutuessaan tämä on merkittävä etu muihin markkinoilla oleviin järjestelmiin verrattuna”, toteaa viestintäjohtaja Jochim Donner Motivasta.

Lue seuraavaksi