Uutiset

Kuljetuskalusto

Peruutuskamera myös vanhempaan autoon

Peruutuskamera on erinomainen hankinta autoon – järjestelmä helpottaa parkkeeraamista ja on oiva apuväline myös ajon aikana. Vakiovarusteena peruutuskamera on uudemmissa – ja hintaluokaltaan kovemmissa – automalleissa. Nyt sen voi hankkia kuitenkin myös käytettyyn menopeliin kohtuulliseen hintaan.

”Peruutuskamera on hyvä valinta autoon, perävaunuun, asuntovaunuun tai asuntoautoon. Järjestelmän digitaalinen signaali siirretään langattomasti, mikä lisää kameran vakautta ja pidentää kantomatkaa. Ominaisuuksiensa puolesta laite sopii erinomaisesti myös kodin valvontaan. Peruutuskamerat kuuluvat Bilteman suosituimpien tuotteiden listalle”, kertoo Bilteman myyntipäällikkö Michael Eklund.

”Peruutuskameroihin kohdistuu todella paljon kiinnostusta ja kysyntää. Useana vuonna on käynyt niin, että tuotteet on myyty loppuun varastoista”, Eklund kertoo.

Ei enää kuolleita kulmia – pakittaessa tai ajaessa

Peruutustilanteissa kameran avulla on mahdollista nähdä esteet, joiden sijaintia joutui aikaisemmin vain arvailemaan. Sisäisellä lähettimellä varustettu vesitiivis laajakulmakamera on helppo asentaa esimerkiksi auton rekisterikilven taakse mukana toimitettavan kiinnikkeen avulla. Peruutuskamerassa on automaattinen valonvahvistus ja infrapunavalaisin, joiden avulla näkee tarkasti myös pimeässä.

Peruutuskamera yhdistetään pakkivalon virtapiiriin, ja kameran näyttö käynnistyy, kun pakkivaihde kytketään päälle. Jos ajon aikana halutaan tarkkailla liikennettä tai esimerkiksi kuljetusvaunua, on kamera kytkettävä jatkuvaan virtaan.

”Peruutuskamera on loistava apuväline erikoiskuljetuksiin, kuten hevosten kuljettamiseen, sillä ajon aikana voi seurata, mitä kuljetusvaunussa tapahtuu. Myös perävaunun liittäminen ja veneen laskeminen onnistuvat peruutuskameran avulla naarmuttamatta autoa”, Eklund vinkkaa.

Lue seuraavaksi