Uutiset

Kuljetuskalusto

Penz saapui suomalaismetsään

Suomeen on saapunut uusi, vahvoihin perinteisiin nojaava nosturimerkki. Maahantuojan mukaan Penz on perinteikäs ja ketterä toimija, jonka vahvuudet korostuvat suosiotaan alati kasvattavien Z-nostureiden valikoimassa. 

Suomalaismetsiin Joutsassa toimivan A. Reponen Oy:n kautta rientävä itävaltalainen Penz on toiminnaltaan ketterä nosturivalmistaja, jonka tuotanto ja tuotteet taipuvat asiakkaiden vaatimusten mukaan. 1970-luvulta saakka toiminut perheyritys on tehnyt erittäin menestyksellistä työtä eritoten kotimarkkinoillaan Itävallassa ja nyt nuorekkaassa yrityksessä halutaan ottaa aiempaa suurempi siivu eurooppalaismarkkinoilla. 

”Penz on keskittynyt yksinomaan puutavara- ja kierrätysnostureiden kehittämiseen ja valmistamiseen, joten kaikki käytössä olevat voimavarat voidaan kohdistaa tälle kapealle sektorille”, kertoo Suomessa kumppaniksi valikoituneen A. Reponen Oy:n toimitusjohtaja Pekka Huikko Joutsassa. Huikon mukaan Penzin vahvuuksina kilpailluilla suomalaismarkkinoilla ovat korkea laatu yhdessä kilpailukykyisen hinnoittelun kanssa.

”Kaikkein suurimmat odotukset olemme ladanneet paketoitaville Z-nostureille, joita Penz on valmistanut jo 1970-luvulta alkaen”, linjaa Huikko. Alan uudella toimijalla uskotaan Z-nostureiden yleistyvän suomalaismetsissä lähinnä massauudistuksen vuoksi. Vetoauton kuormatila on käytettävä hyödyksi aiempaa tarkemmin. 

Huikon mukaan Penz on hyvin nopeasti saavuttanut luotettavan maineen muun muassa Ruotsissa, missä on muutaman vuoden aikana myyty satakunta uutta nosturia. Huikon arvioiden mukaan myös Suomessa on jo joitakin, lähinnä käytettynä tuotuja Penz-nostureita, joiden tarkkaa määrää hän ei lähde arvailemaan.

”Asiakkaiden kiinnostus uutta tuotetta kohtaan on ollut odotuksia vilkkaampaa, mikä näkyy muun muassa tehtyjen tarjousten suuressa määrässä. Ensimmäiset nosturit saapuivat maahan loppukeväästä ja asiakastoimituksetkin ovat jo alkaneet”, kertoo toimitusjohtaja viime syksynä alkaneesta yhteistyöstä.

Alkuvaiheessa markkinoille tuodaan muutamia vaihtoehtoja kaikkein suosituimpaan kokoluokkaan, joskin valikoimaa laajennetaan kysynnän perusteella. Huikon mukaan myyntityö on aloitettu malleilla 12L, 12Z ja 15L, joille luvataan myös nopeita toimitusaikoja.

”Pyrimme pitämään varastossa vähintään yhden nosturin nopeaa toimitusta varten, normaali toimitusaika tehtaalta on parin kuukauden luokkaa”, lupaa Huikko.

Itävaltalaisnostureiden rakenne on Huikon mukaan pyritty pitämään mahdollisimman yksinkertaisena, mikä helpottaa käytön ohella myös huoltoja ja korjauksia.

”Omamassaltaan keveissä nostureissa on kaksi kääntösylinteriparia, valinnan mukaan joko sisä- tai ulkopuolinen letkutus ja vaihtoehto metrisille tai tuumaisille liittimille”, avaa Huikko nostureiden ominaisuuksia. Ohjausjärjestelmäksi suomalaiskäyttäjät voivat valita sähköohjauksen tai perinteisen vaihtoehdon kaksi- tai nelivipuisena. Aiempaa useampi nosturi varustetaan ohjaamolla, Penz-nosturin kohdalla ohjaamovalmistaja on lähellä suomalaisasiakasta.

”Penz on jo aiemmin aloittanut yhteistyön kotimaisen NT Cab Oy:n kanssa”, kertoo Huikko, jonka mukaan nosturit voidaan toimittaa myös avomallina.

Myyntityön ohella joutsalaisyrityksessä on työskennelty tiukasti myös jälkimarkkinointiin liittyvien asioiden parissa.

”Meillä on Joutsassa nyt erittäin kattava varaosavarasto, jonka turvin voimme palvella suomalaisasiakkaita. Myyntityön ohella olemme aloittaneet rakentamaan myös huoltoverkostoa, jossa pyrimme nojaamaan autoilijalähtöisiin toimijoihin. Lähikuukausien tavoitteena on 4-5 pisteen verkosto, jota laajennetaan myynnin ja nostureiden yleistymisen mukaan”, summaa Pekka Huikko.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi