Uutiset

Kuljetuskalusto

Pehycon Oy uuteen aikaan

Pääkaupunkiseudulla vankan aseman MAN-jälkimarkkinoinnin saralla saavuttanut Pehycon Oy siirsi työkalunsa ja osaamisensa uusiin tiloihin Keravalle. Korjaamotoiminnan ehdoilla rakennetut tilat mahdollistavat toiminnan kehittämisen ja myös laajentamisen. Toimintaa luotsaavan Tuomo Arolan mukaan neliömääräisesti tilat kasvoivat maltillisesti, toiminnallisesti tätä enemmän.

”Muutto uusiin ja ajanmukaisiin, tarpeitamme vastaaviin tiloihin on meille iso investointi, jonka turvin katsotaan pitkälle tulevaisuuteen”, maalaa Arola Keravalla. Arolan mukaan uudet tilat antavat mahdollisuuden toiminnan kehittämiseen ja palvelutarjonnan laajentamiseen. 

”Asemamme on erittäin vahva ja tunnettu MAN-jälkimarkkinoinnissa, joka on edelleen yrityksemme vahvin tukijalka. Uudet tilat uudella sijainnilla antavat meille mahdollisuuden asiakaskunnan laajentamiseen ja kasvuun nopeaa palvelua tarjoavana huoltopisteenä”, summaa Arola luoden samalla silmäyksen tonttia sivuavalle nelostielle.

”Ohikulkuliikenne on valtavaa, joskin Keravan ympäristössä poikkeavan kaluston määräkin on huomattava”, maalaa Arola kasvunäkymiä. Uuden toimipisteen välittömässä läheisyydessä sijaitsee niin virvoitusjuomatehdas, puuta polttava lämpövoimala kuin muutama keskusvarastokin. Ja Pehyconin seinänaapurina on kuljetusalaan läheisesti kuuluva TIP Trailer Services, jonka toiminta on Arolan mukaan kilpailevan sijaan mieluummin täydentävää. 

Kokoa ja toiminnallisuutta kasvaneet tilat tarjoavat viisi läpiajettavaa, pituudeltaan 35 metrin huoltotilaa. Arolan mukaan leveydeltään kuusimetriseen ruutuun mahtuu joko moduuliyhdistelmä tai vaihtoehtoisesti kolme perättäistä lyhyttä autoa.

”Keskelle voidaan ajaa työ, joka kestää pidempään ja siitä huolimatta meille jää kumpaankin päähän vapaa ruutu nopeita töitä varten”, esittelee Arola tiloja, jotka pitävät sisällään myös jarrudynamometri- ja katsastuslinjan.

”Aiemmin dynamometri sijaitsi ulkona, mikä ei työskentelyn mukavuuden kannalta ollut se kaikkein paras vaihtoehto”, kertoo Arola. Henkilökunnan määrään muutolla ei ollut vaikutuksia, joten lähitulevaisuudessa asiakkaita palvellaan tutulla, 15 osaajasta koostuvalla joukolla.

”Asiakaspalvelu nojaa 10 mekaanikkoon, kahteen työnjohtajaan ja kahteen varaosamyyjään”, valottaa toimintaa luotsaava Arola. Osaamisen ohella myös pitkät aukioloajat ovat Pehyconin vahvuuksia, sillä maanantain ja torstain välillä asiakkaita palvellaan puoli kahdeksan ja iltakahdeksan välillä, perjantaina avaimet laitetaan hyllyyn jo kello 16.00.

”Kokemuksemme perusteella ilta-ajat ovat asiakkaiden suosiossa, joskaan vuorokauden ympäri toimivaan korjaamoon en oikein usko paljolti työn hinnasta johtuen”, pohtii Arola, jonka mukaan yötyö on Suomessa aina kallista volyymien ollessa kuitenkin hyvin ohuita.

Korjaamotoiminnassa vuosikymmenten ajan työskennellyt Arola yhdessä ammattitaitoisten osaajien kanssa on halunnut kehittää toimintaa ja palveluvalikoimaa asiakkaiden toivomaan suuntaan. Yhtenä toiminnan kulmakivenä on jo aiemmin ollut katsastuspalveluiden tarjoaminen avaimet käteen -periaatteella. Vuosittain tätä asiakkaan kannalta helppoa vaihtoehtoa käytetään 300-400 yksikön kohdalla.

”Asiakas tuo meille auton tai perävaunun, johon teemme tarvittavat työt yhdessä jarrulaskelmien kanssa. Paikalle tilauksesta saapuva katsastaja suorittaa katsastuksen työhön varatussa tilassa”, valottaa Arola hyväksi havaittua toimintamallia, jonka suosio tuntuu lisääntyvän alati.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi