Uutiset

Kuljetuskalusto

Ojanen Ivecolla kympin sakkiin Paul Ricardilla

Mad-Croc Truck Racing Teamin Sami Ojanen aloitti Ranskan ratakuorma-autojen mestaruussarjan mainiosti. Helteisellä Paul Ricardin moottoriradalla Ojanen kirjautti Suomen nopeimmalla Iveco Stralisilla viikonlopun neljässä mestaruuslähdössä sijat 9, 8, 9 ja 8.

Ratakuorma-autojen Ranskan mestaruussarjaan tänä vuonna osallistuva Sami Ojanen on pitänyt lajin parista ajotaukoa seitsemän vuotta. Ensimmäinen kilpailuviikonloppu osoitti, että suomalaistiimi on valmis taistelemaan heti debyyttikaudella palkintopallisijoista.

”Ajoin Ivecoa ensimmäisen kerran vasta paikanpäällä ja myös rata oli uusi. En ollut aiemmin ajanut niin nopeita mutkia kuin Paul Ricardilla oli. Lauantaina oli 34 astetta varjossa, sunnuntain kisoissa 37 astetta. Ihme, että vehkeet yleensä kestivät tuon kuumuuden. Kuskillakin oli jo välillä tukalat olot”, Ojanen naureskeli.

Viikonlopun viimeisessä startissa Ojanen ajoi radan viimeiseen mutkaan kuudentena, mutta.

”Saimme lauantai-iltana kytkimeen uuden sylinterin ja emme ehtineet sitä säätää kunnolla. Viimeiseen starttiin sain kunnon lähdön ja ajoin neljän auton kanssa kovaa kisaa. Viimeisessä mutkassa vaihde hävisi hetkeksi ja kaksi autoa pääsi ohi. Ei olisi enää tarvinnut kuin ruutulipulle ajaa, mutta tyytyväinen silti olen. Nyt myös tiedämme, mitä seuraavaan kisaan pitää tehdä”.

Myös ranskalaisyleisö sai suomalaiskuljettajalta tunnustusta.

”On ihan sama, millä sijalla ajat. Jos ohitat ja ajat kilpaa, yleisö palkitsee sen hurraamalla. Hieno homma”.

Myös tiimipäällikkö Mika Mäkinen oli kuljettajansa suorituksiin todella tyytyväinen.

”Viimeisessä kisassa Sami ajoi jo kahden kymmenyksen päähän kilpailun viidenneksi nopeimmasta kierrosajasta, joten vauhti parani viikonlopun aikana hurjasti. Viimeinen startti oli jo todellista kilvanajoa”, Mäkinen iloitsi.

Lue seuraavaksi