Uutiset

Kuljetuskalusto

Nyt etsitään taitavinta puunkuormaajaa

Vuotuinen Puunkuormaajamestarikilpailu käynnistyi maaliskuisena maanantaina jo 28. kerran. Puumiesten parissa varsin vankan aseman saaneessa kilpailussa etsitään jälleen nopeinta ja taitavinta puunkuormaajaa.

Suomalaisessa puuautoilussa eletään varsin odottavia aikoja eritoten mahdollisten mitta- ja massamuutosten vuoksi. Pirteässä päijäthämäläisessä pakkaskelissä ammutut puunkuormaajamestarikilpailun lähtölaukaukset tai niiden siivittäminä nosturia pyörittäneet kisaajat eivät näistä muutoksista juuri välittäneet. Nyt keskityttiin pankkojen välissä levänneiden tukkien mättämiseen tantereelle ja takaisin pankkojen väliin. Kisanosturina toiminut Hiab Loglift 105S –puunosturi ei päässyt ainakaan ensimmäisen päivän aikana jäähtymään, sillä päijäthämäläiset pihkaniskat pitivät nosturin tasaisessa liikkeessä heti aamusta alkaen.

Nyt jo 28. kertaa Suomea kiertävä kilpailu poikkeaa kaikkiaan 27 paikkakunnalla tavoitteenaan tuhatkunta osallistujaa. Viime vuonna alkukilpailuihin osallistui tasan tuhat puualan ammattilaista, joista järjestäjien mukaan huomattava osa oli uusia ja nuoria kuljettajia.

”Kyllä alalla on selvästi menossa sukupolvenvaihdos”, summaa Hiab Suomen myyntipäällikkö Arto Moilanen.

Lahdessa ammutun lähtölaukauksen jälkeen karavaani suuntaa ensin länteen, sitten itään ja edelleen pohjoisen kautta länsirannikolle ja Keski-Suomeen. Loppukilpailu viedään tällä kertaa Kuopioon osaksi Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n liittokokousta. Järvenrantamaisemaan vietävän loppukilpailun ajankohta on perjantai 7.6.2013.

Veho on mukana kilpailussa jo neljättä kertaa ja kuluvan talven ajoneuvoesittelyjen perusteella nyt kisataan viimeistä kertaa Actroksen ympärille rakennetulla kalustolla. Myyntijohtaja Rami Ainialan mukaan Mercedes-Benzin strategiassa kalusto ryhmitellään entistä selvemmin käyttötehtävien mukaan ja puumetsään rynnätään jatkossa Arocs-malliston voimin. Lahdessa nähtiinkin jo pilkahdus tulevaa, sillä ensimmäinen Suomeen rantautunut Arocs esittäytyi yleisölle pikkuisen varkain – nyt vielä alustana. Kevään edetessä Arocs saa niskaansa Alucarin puuvarustuksen, jonka jälkeen se on kilpailuvieraiden ilona mukana kiertueella.

Vehon myyntijohtaja Rami Ainialan mukaan mitta- ja massa-asiat hidastavat kaupankäyntiä jonkin verran. ”Antos on aloittanut erittäin hyvin ja puuautojakin myydään tasaiseen tahtiin. Useimmiten kolmiakselisia sellaisia”, summaa Vehon markkinaosuuteen ja asiakastyytyväisyyteen erittäin tyytyväinen Ainiala.

Mercedes-Benz on perinteisesti ollut vahva tekijä suomalaisessa puuautoilussa. Lahdessa esiteltiin uuden kaluston ohella myös entisaikojen puujuhtia. Lammilaisen Kalevi Toukovalkaman MB1932 4×4+2 oli saanut seurakseen Kuljetusliike Väinölän MB LA 312:n Hollolasta.

Kilpailupaikkakunnilla on nähtävänä myös uudella ohjaamolla ja uudella sähköohjauksella varustettu Hiab Jonsered 1080S -puutavaranosturi. ”Ensivaikutelma on erittäin positiivinen, sillä sähköohjauksen ansiosta säätömahdollisuuksien määrä on aikaisempaa laajempi”, kertoi Hiab Suomen myyntipäällikkö Arto Moilanen.

Tästä pääset aluekilpailujen tuloksiin

http://www.cargotec.com/fi-fi/hiab/tuotteet/Forestry-and-recycling-cranes/Timber-truck-cranes/Puunkuormaajamestari2013/Sivut/tulokset.aspx

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi