Uutiset

Kuljetuskalusto

Nordic Trophy jälleen Suomeen

Nordic Trophy 2022

Yksi Euroopan arvostetuimmista kuorma-autojen kauneuskilpailuista on Trailer Trucking Festival -näyttelyn Nordic Trophy. Näyttely on perinteisesti osa Lastbil-messuja, jotka järjestettiin 24.–27.8.2022.

Nordic Trophyn ykköspalkinnon pokkasi Kuljetus Ristimaa Lapualta. Iceman-teemainen Scania-puoliperävaunuyhdistelmä voitti kisan toistamiseen. Toiseksi kisassa tuli Purple Rain -teemainen voWa Transporten Scania R 650 Gelfingenistä, Sveitsistä. Power Truck Show:ssa ykköspokaalin napannut Molanders Transportin nokkamalliseksi muokattu Scania 650 ST Partillesta, Ruotsista oli kilpailun kolmas.

Nordic Trophy yleisöä
Nordic Trophy -autonäyttelyssä oli noin 130 autoa. Tilaa ei Elmian kentällä oikein ole suuremmalle joukolle.

Juha Ristimaalle Nordic Trophyn voitto oli kaikkiaan seitsemäs. Yhtä useasti kisan on voittanut tanskalainen Henrik Guldager, ja vain Mika Auvinen on voittanut kilpailun useammin, kahdeksan kertaa. Tänä vuonna Auvinen ei ollut autoineen mukana, mutta kävi silti lavalla vastaanottamassa pokaalin: Sture Bergendahl memorial -kunniapalkinto ojennettiin Auviselle ansiokkaasta työstä kuorma-autojen rakentelun saralla.

Tilan rajallisuuden takia kilpailuun voitiin ottaa vain hieman yli sata autoa, jotka kuitenkin olivat hyvin tasokkaasti rakennettuja. Pohjoismaalaisten autojen lisäksi kentällä oli vieraita aina Irlantia ja Sveitsiä myöten.

 Tuft Volvo NH16
Ole Gunnar Tuft halusi 50-vuotislahjaksi itselleen nokkamallin kuorma-auton. Kaupasta niitä ei oikein saa, joten parasta oli tehdä sellainen itse. Volvo FH16 750 muutettiin omin voimin nokkamalliseksi Tuftin tallissa Bergenin lähistöllä Norjassa.

Yksi näyttelyn puhutuimmista autoista oli vaaleansininen Volvo, jonka norjalainen Ole Gunnar Tuft oli nokattomasta FH16-mallista muuttanut nokkamalliseksi. Hollannissa vastaavia on tehty parikin kappaletta, mutta niiden muotoilu on hieman toisenlainen. Auto arvioitiin parhaaksi FH16-Volvoksi.

F.M. Larsen
Flemming M. Larsen, Tanska
Nordic Trophy
Linghems Åkeri, Ruotsi
Zürkirchen
Zürkirchen, SveitsiLue seuraavaksi