Uutiset

Kuljetuskalusto

Nordic Tank kasvaa hallitusti

Nordic Tank B-juna

Oulussa toimiva Nordic Tank Oy on valmistusmäärällä mitattuna Suomen johtava ruostumattomasta teräksestä valmistettujen ajoneuvosäiliöiden valmistaja. Syksyllä 2016 tapahtuneen omistajavaihdoksen jälkeen yhtiön kasvu on ollut tasaista ja hallittua.

”Joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään”, sanoo vanha sananlasku. Siitä huolimatta palataan vuoteen 2016, jolloin konserni, johon Nordic Tank kuului, ajautui konkurssiin. Marraskuussa samana vuonna Nordic Tank aloitti uutena itsenäisenä yhtiönä uudessa yksityisessä omistuksessa.

”Meille kuuluu hyvää”, vastaa toimitusjohtaja Satu Heikkilä, kun häneltä kysytään, mitä Nordic Tankille tänä päivänä kuuluu. ”Toiminta on kehittynyt kaikilla osa-alueilla suunnitelmien mukaan, joskin koronan vuoksi tänä vuonna kasvu jää suunniteltua hieman pienemmäksi.”

Kasvua kaikilla mittareilla

Heikkilä kertoo, että neljä vuotta sitten Nordic Tankin aloittaessa uudessa omistuksessa olemassa olivat hyvät tuotteet ja niihin liittyvä osaaminen. Uusi omistajaryhmä toi yhtiöön liiketoiminta- ja talousosaamista. Niillä eväillä on alussa laaditun kasvusuunnitelman mukaisesti edetty. Kasvua on tapahtunut kaikilla osa-alueilla mukaan lukien jokaiselle yritykselle elintärkeä kannattavuus.

”Aloitimme tutuilla tuotteilla, eli ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla autosäiliöillä ja perävaunuilla, joita käytetään elintarvikenesteiden tai kemianteollisuuden tuotteiden kuljetukseen. Otimme tuotevalikoimaan myös teollisuuden säiliöt tukemaan tuotantoamme. Säiliöiden teon me osaamme, joten miksi emme tarjoaisi niitä myös muuhun kuin ajoneuvokäyttöön”, Heikkilä sanoo.

Nordic Tank työllistää noin 35 henkilöä. Valmistuksen lisäksi yritys tarjoaa huolto-, korjaus-, varaosa- ja määräaikaistarkastuspalveluita. Haastavasta vuodesta huolimatta liikevaihdon ennustetaan nousevan tänä vuonna 5,6 miljoonaan euroon.

Jatkuvaa tuotekehitystä

Menestyminen markkinoilla edellyttää, että tuotteet ja valikoima kehittyvät jatkuvasti. Siihen on panostettu myös Nordic Tankilla.

”Asiakaspalaute on ensiarvoisen tärkeää, ja sen myötä kehitämme nykyisiä tuotteitamme jatkuvasti. Toisaalta muuttuvat määräykset sekä pakottavat muutoksiin että myös mahdollistavat uudenlaisia ratkaisuja”, sanoo Nordic Tankin tekninen päällikkö Henri Mattila. ”Kokonaan uudet tuotteet syntyvät asiakkaitten toiveesta ja tarpeesta.”

Simeonin B-linkit
Nordic Tankin uutuus tälle vuodelle on itsekantava B-linkkivaunu. Sen etuna on rungollista vaunua selkeästi pienempi omapaino. Kuvan kaksi vaunua on toimitettu Kiitosimeon Oy:lle. Niiden säiliötilavuus on 22,5 kuutiometriä ja omapaino 6 500 kilogrammaa.

Viime vuonna Nordic Tank toi markkinoille PED-hyväksytyt (Pressure Equipment Directive eli paineastiadirektiivi) painekaasusäiliöt. Ensimmäinen niistä toimitettiin Ruotsiin.

”Tämän vuoden uutuustuote on itsekantavalla rakenteella toteutettu B-linkkivaunu. Tähän saakka linkkivaunut säiliökuljetuksiin on toteutettu yleensä konttialustalle. Itsekantava rakenne on kuitenkin yli 1 000 kilogrammaa kevyempi”, Mattila kertoo.

Linkkivaunu voidaan rakentaa asiakkaan tarpeen mukaan 2–4-akselisena, tarvittaessa myös paripyörillä niin, että luokittelemattomia aineita voidaan kuljettaa B-junalla myös 76 tonnin yhdistelmäpainolla.

”Ensi vuonna on luvassa seuraava uutuus, mutta enempää en vielä voi paljastaa”, Mattila sanoo arvoituksellisesti.

Menestys syntyy hyvästä kokonaisuudesta

Satu Heikkilän mukaan Nordic Tank on tällä hetkellä hyvässä kunnossa oleva kasvava yritys, jonka lähivuosien tavoite on kasvaa Pohjoismaiden johtavaksi, ruostumattomasta teräksestä valmistettujen ajoneuvosäiliöiden valmistajaksi sekä merkittäväksi teollisuuden säiliövalmistajaksi. Menestymisen avaimina hän näkee hyvät tuotteet, tyytyväiset asiakkaat, viennin kasvun, sitoutuneen ja innostuneen henkilöstön sekä kattavan palvelukokonaisuuden.

Lue seuraavaksi