Uutiset

Kuljetuskalusto

NEK Oy:ltä 3 000 koria maailmalle sekä uuden kevytkorin esittely

Joulukuun alussa vietettiin Teuvalla ja Ylimarkussa merkkipäivää, kun NEK Oy luovutti Kuljetus Kovalainen Oy:lle kaksi uutta Iveco Straliksen päälle rakennettua kuormakoria. Juhlaksi luovutuksen tekivät korien järjestysnumerot, jotka olivat jo kunnioitettavat 3 000 ja 3 004.  Samalla NEK esitteli uuden Microcargo-jakelukorin, joka sijoittuu tavarankuljetuksen kevyimpään luokkaan.

Närpiön Erikoisvaunut NEK Oy perustettiin vuonna 1985 ja alun perin yritys keskittyi erikoiskorien ja -vaunujen tuotantoon ja myyntiin. Vuonna 1992 mukaan tulivat kuorma-autojen jakelukorit ja sittemmin valikoima on laajentunut kattamaan painoskaalan 3,5 tonnista aina 26 tonniin saakka. Samalla mukaan ovat tulleet myös FNA-, FRC- sekä ADR-luokitellut korit. Tällä hetkellä 65 henkilöä työllistävä yritys valmistaa alan ammattilaisille vuosittain noin 200 huippuluokan koria.  Korien toimitusaika on ainoastaan parisen viikkoa ja kotimaan lisäksi tuotteiden tärkeimmät vientimaat ovat Ruotsi, Norja, Tanska sekä Venäjä.

Ajokorttiuudistuksen kautta on tulossa pula C-kortin omaavista kuljettajista ja niinpä pakettiautoluokan kuljetukset tulevat lisäämään suosiotaan. NEK:illä tämä on otettu huomioon ja uusi tonniluokan autoihin soveltuva Microcargo-kevytkori vastaakin muuttuneeseen tilanteeseen. Kevytkorin suunnittelussa on panostettu erityisesti kantavuuteen ja tässä on onnistuttu loistavasti. Takalaitanostimen kanssa kantavuutta saavutetaan yli 900 kiloa ja ilman nostinta komeat 1 200 kiloa. Microcargo on suunniteltu Pohjoismaiden olosuhteet mielessä pitäen ja näin kestävä, tarkoin eristetty kori soveltuu myös pakkaskeleihin eikä kondenssivettä pääse syntymään. Microcargon rakenne perustuu NEK:in toimivaan konseptiin, jossa yhdistyvät keveys, kestävyys, kantavuus sekä pitkälle viety muunneltavuus. Microcargo onkin räätälöitävissä hyvin tarkasti työtehtäviin sopivaksi, ja esimerkiksi ovien lukumäärän ja sijainnin voi määritellä oman tarpeen mukaisesti.

Eräs NEK Oy:n suurimmista asiakkaista on Pellossa sijaitseva Kuljetus Kovalainen Oy, joka on jo vuodesta 2007 luottanut korihankinnoissaan NEK Oy:n laatuun ja asiantuntemukseen. Kuljetus Kovalainen Oy on kuljetusalan menestystarina, joka alkoi vuonna 1990 yhden miehen yhtiönä ja on kasvanut nykyiseen 170 henkilön ja 100 kuljetusyksikön kokoon reippaalla vauhdilla.  Mies yrityksen takana on Martti Kovalainen, joka edelleen on voimakkaasti yhtiön toiminnassa mukana. Yrityksen luottomerkkejä ovat jo vuosia olleet autopuolella Iveco ja koreissa NEK, minkä osoituksena Martti laskee tehneensä Ivecon automyyjä Juhani Havian kanssa vuosien mittaan yli 400 autokauppaa ja NEK:iltä on hankittu yli 200 koria. Kovalainen kertoo, että kun luottamus pelaa, on yhteistyö helppoa ja toimivaa.

Martti Kovalainen kertoo, että laajan kalustokokonaisuuden huoltotoimintojen täytyy toimia sujuvasti ja ilman katkoksia. Kovalaisella huoltotoimenpiteistä vastaa Raskone, joka vastaa polttoainetta ja renkaita lukuun ottamatta huolenpitosopimuksen kautta Kovalaisen kaluston toimivuudesta. Sopimus syntyi vuonna 2007 ja Martti Kovalainen on ollut hyvin tyytyväinen Raskoneen ketjun tarjoaman palvelun tasoon kautta maan ja erityiskiitosta saa Raskoneen Oulun piste ja sen korjaamopäällikkö Pasi Vilmi. Raskone hoitaa esimerkiksi kaikki Kovalaisen katsastukset, mikä antaa kuljetusliikkeelle mahdollisuuden keskittyä omaan ydinalaansa. Laskutus toimii reaaliaikaisesti, mikä takaa, ettei taloudellisia yllätyksiä pääse syntymään. Raskone vastaa myös kuormakorien toimivuudesta ja esimerkiksi niiden pienemmät kolarikorjaukset onnistuvat Raskoneella mainiosti.

Suomalaista kuljetusalan yhteistyötä toimivimmillaan. Kuvassa mukana NEK:in, Kuljetusliike Kovalaisen, Raskoneen, Ivecon sekä Närkon asiantuntemusta vuosikymmenten kokemuksella. Kun ammattilaiset hoitavat projekteja, onnistuvat suuretkin kuviot nopeasti ja vaivattomasti.

Lue seuraavaksi