Uutiset

Kuljetuskalusto

Närhi Oy investoi uuteen logistiikkakeskukseen ja varaosamyymälään

Närhi Oy Jyväskylä

Keski-Suomen raskaan liikenteen varaosavalikoima on nyt laajempi kuin koskaan, sillä Närhi Oy avasi uuden logistiikkakeskuksen ja varaosamyymälän Kuormaajantie 6:een Jyväkylään syyskuun lopussa. Sen myötä varaosia saadaan paikkakunnalle lisää useita tuhansia, jopa lähes 13 000 nimikettä.

Yhteensä uuteen logistiikkakeskukseen on tulossa lähes 30 000 nimikettä Suomessa liikkuvien raskaiden ajoneuvojen tarpeisiin. Laajempi valikoima parantaa huoltovarmuutta, jonka arvostus nousi koronaepidemian aikana.

”Hyvät uutiset ovat olleet viime aikoina kiven alla, mutta päätimme koronasta huolimatta toteuttaa pitkään tavoitteena olleen logistiikkakeskuksen. Se on vahva investointi tulevaisuuteen”, Närhi Oy:n toimitusjohtaja Tomi Haring sanoo.

Uuden logistiikkakeskuksen tarpeisiin on jo palkattu uusia työntekijöitä ja lisääkin todennäköisesti tarvitaan. Kuormaajankadulla on nyt uudeksi remontoitu 2 500 neliömetrin varasto lähettämöineen ja 500 neliömetrin myymälä entisissä Postin jakelukeskuksen tiloissa.

Myös Itä-Suomen valikoima laajenee

Aiemmin varastot ja Närhen maahantuomat varaosakaupan tuotteet oli hajautettu yrityksen neljän toimipisteen varastoihin Kuopioon, Joensuuhun, Lappeenrantaan ja Jyväskylään. Varastojen välisiä kuljetuksia oli paljon. Keskittäminen yhteen varastoon vähensi kuljetuksia ja sen myötä ympäristökuormitusta.

”Vaikka varasto keskitetään Jyväskylään, palvelutaso pysyy edelleen samana Joensuun, Lappeenrannan ja Kuopion toimipisteissä. Täydennystoimitukset kulkevat päivittäin, samaan tapaan kuin vähittäiskaupassa”, Haring kertoo.

Jyväskylän logistiikkakeskuksen käyttöönotto vapauttaa tilaa muista toimipisteistä, mikä mahdollistaa tarjonnan kasvattamisen. ”Saamme tarjolle entistä enemmän paikallisten autoilijoiden tarvitsemia tuotteita. Tällä on suuri lisäarvo, Haring iloitsee.

Myös toimitusasiakkaiden palvelu paranee, sillä kaikki tulevat yhdestä osoitteesta. Kun tilaus on tehty iltaseitsemään mennessä, tuotteet ovat perillä seuraavana aamuna. Närhen verkkokauppatoimitukset keskitetään niin ikään Jyväskylään.

Ripeätahtinen muutto

Raskaan varaosamyymälän muutto uusiin tiloihin on vaativa operaatio. Närhen Palokan myymälässä oli noin 17 000 pakattavaa, siirrettävää ja hyllytettävää nimikettä. Lisäksi kaikki piti saada kuljetettua mahdollisimman nopeasti uusiin tiloihin, jotta liikettä ei tarvitsisi pitää pitkään kiinni.

Tomi Haringin näkemyksen mukaan homma hoituisi viikonlopun aikana. Muuttoa varten perustettiin työryhmät, ja kolmesta muusta liikkeestä alkoi ilmoittautua muuttoväkeä. Paikan päälle kokoontuneen 31 maskeihin sonnustautuneen henkilön voimin tavara lähti perjantaina inventoinnin jälkeen liikkeelle kohti uusia, valmiiksi suunniteltuja hyllypaikkoja. 

”Se oli iso työ. Sunnuntaina kello 13 kaikki oli kuitenkin valmista ja kokoonnuimme yhteiselle lounaalle. Haluan kiittää upeaa henkilökuntaamme, joka auttoi viikonlopusta huolimatta”, Haring sanoo.

Närhi Oy:n muuttoporukka maskit kasvoillaan

Lue seuraavaksi