Uutiset

Kuljetuskalusto

MST tarjoaa ruotsalaista lääkettä perävaunukuumeeseen

Suomalaisille perävaunumarkkinoille saatiin alkuvuodesta uutta väriä, kun yksi Ruotsin suurimmista alan toimijoista, TransLink-konserni, aloitti tuotteidensa markkinoinnin itäisessä naapurimaassaan. Myyntityö polkaistiin käyntiin MST-puutavaraperävaunuilla, joskin konsernitasolla tuotevalikoima on verrattain laaja.

Ruotsalaisia autoilijoita ja kuljetusyrittäjiä pidetään laatutietoisina asiakkaina, jotka haluavat käyttöönsä tarkoin ajotehtävän ja oman maun mukaan viilattua kalustoa, jossa pienimmälläkin yksityiskohdalla on monesti suuri merkitys. Asiakkaiden vaatimustasosta johtuen ruotsalaiset perävaunu- ja päälirakennevalmistajat ovat tottuneet yksilöllisiin vaatimuksiin.

”Vahvuutenamme on juuri tuotteiden yksilöllisyys, koska toimintafilosofiamme mukaan asiakkaan on saatava toiveidensa mukainen tuote”, avaa TransLink-konsernin tuotteita Suomessa edustava Jaakko Ervasti.

Kohta kahden vuosikymmenen ajan toiminut TransLink on monelle suomalaiselle verrattain vieras nimi, mitä konsernin tuotteet sen sijaan eivät ole. Perävaunuihin ja päällirakenteisiin sekä näiden kunnossapitoon keskittynyt konserni pitää sisällään muun muassa Kilafors-, ORY-, MST- ja Hjelms-tuotemerkit.

Ervastin mukaan toiminta Suomessa polkaistiin käyntiin MST:n valmistamilla puutavaraperävaunuilla, joilla tuntuu olevan imua suomalaisasiakkaiden parissa.

Vuodentakainen kokonaismassauudistus on pysyvästi muuttanut suomalaista kuljetusalaa – varsinkin sen hyödyntämää kalustoa. Puutavara-autojen perässä aiemmin suositut neliakseliset jatkettavat puutavaraperävaunut ovat monin paikoin vaihtuneen viisiakselisiin liukutelillä varustettuihin vaihtoehtoihin. Tämä Suomessa yleistynyt viisiakselinen vaihtoehto on nauttinut ruotsalaisautoilijoiden suosiota jo pitkään, joten TransLink-konserniin kuuluvalla MST:llä oli valmis konsepti suomalaisautoilijoita varten.

”Ruotsalaisilla valmistajilla on jo vuosien kokemus liukutelillä varustetuista perävaunuista ja MST Karlavagnen on jo alkujaan suunniteltu 42 tonnin kokonaismassalle”, summaa Ervasti Suomessa uuden toimijan vahvuuksia, joihin kuuluu myös asiakaskohtaisten toiveiden ja vaatimusten tarkka huomiointi.

Ervasti muistuttaa myös perävaunun hinnan olevan merkittävä muuttuja kaupankäynnin yhteydessä.
”Hinta ei kuitenkaan ole meille se merkittävin kilpailuvaltti”, painottaa Ervasti, jonka mukaan ruotsalaiset ovat olleet alansa edelläkävijöitä raudan käsittelyssä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi