Uutiset

Kuljetuskalusto

Moniveto-Renaulteja Suomeen

Näin ajoneuvo liikkuu ketterämmin ja selviää vaikeistakin paikoista maantieajoon suunnitellun auton ajomukavuuden, poltto­aineenkulutuksen ja hyötykuorman kärsimättä.

Markkinoiden hyvin vastaanottama OptiTrack on nyt saatavana myös 4×2-, 6×2- ja 6×4-kuorma-autoihin sekä 6×4-vetureihin. Opti­Track on tarkoitettu ajotehtäviin, joissa ajetaan välillä hankalakulkuisessa maastossa, esimerkiksi toimitettaessa rakennusmateriaaleja työkohteisiin tai keräiltäessä maitoa maatiloilta.

OptiTrack-järjestelmän sydämenä toimii auton moottorivoiman­ottoon kytketty hydraulipumppu yhdessä etunapoihin asennettujen hydraulimoottorien kanssa. Opti­Track voidaan kytkeä päälle jo ennen kuin ajetaan maastoon, missä tarvitaan lisäpitoa pyörille ja näin ollen kiinnijuuttumisen riski vähenee. OptiTrack toimii nopeudesta
0 km/h aina 30 km/h:n asti ja kytkeytyy automaattisesti pois päältä nopeuden ylittäessä mainitun 30 km/h ja se on saatavissa myös robottivaihteiston yhteydessä.

OptiTrack-auto on noin 500 kg kevyempi verrattuna normaaliin 4×4- tai 6×6-ajoneuvoon, polttoaineenkulutus on jopa 10 prosenttia pienempi ja kuljettajan ajomukavuus säilyy maantieauton veroisena.

Renault Trucks Finland Oy toimittaa ensimmäiset OptiTrack-autot Suomeen kuluvan kevään aikana.

Lue seuraavaksi