Uutiset

Kuljetuskalusto

Monipuolinen KESLA City -nosturimallisto on saatavilla nyt myös ohjaamollisena

Kesla City

Keslan muutama vuosi sitten lanseeraama City-nosturimallisto on rakennettu kaupunkiolosuhteita silmällä pitäen. Nosturit on varustettu KESLA proSTABILITY -vakaudenhallintajärjestelmällä. Järjestelmä pitää huolta nosturin käytön turvallisuudesta. Alun perin nosturimallia oli saatavana vain muutamana Z-mallina ja radio-ohjauksella. Nyt malleja on eri kokoluokissa sekä Z- että suorapuomisena. Nosturin ohjaustavaksi voi valita radio-ohjauksen lisäksi avohallintalaitteet joystick-ohjaimin ja nyt uutuutena myös ohjaamon.

Radio-ohjauksesta hyttiohjaukseen

Laaja Kesla City -mallisto käsittää 12, 15 ja 17 tonnimetrin nostureita useilla eri ulottuvuuksilla sekä suora- että z-puomisena. Alun perin nostureiden ohjauksessa lähdettiin radio-ohjauksesta vakaudenhallintajärjestelmän kanssa. Sittemmin saataville on tullut avohallintalaite, avohallintalaitteen ja radio-ohjauksen yhdistelmä sekä viimeisimpänä ohjaamo.

”Ohjaamolle on ollut selkeä tilaus paitsi kotimaassa myös yleisesti metallinkierrätyksessä, jossa yhtäjaksoiset työskentelyajat ovat selvästi keskimääräistä pidempiä”, kertoo City-nostureiden liiketoiminnan kehittämisestä vastaava Toni Lehtinen Kesla Oyj:stä.

Kesla City

Ohjaamo mahdollistaa perinteisen sähköisen kaksivipuohjauksen lisäksi myös sähköisen ohjauksen joko kahdella tai neljällä vivulla sekä kahdella polkimella.

Kesla City -nostureissa on aina sähköinen ohjausventtiili, jonka avulla nosturin ohjaus on tarkkaa ja kevyttä. Nostureissa on laajat hydrauliikkakanavat, minkä ansiosta liikkeet ovat tarvittaessa myös nopeat. Näitä ominaisuuksia myös asiakkaat ovat arvostaneet Kesla City -nostureissa.

”Kesla City -nosturit ovat kappaletavaranostureita nopeampia ja kestävämpiä, mitä asiakkaat arvostavat korkealle”, kertoo Lehtinen.

Kesla prostability on Keslan oma ohjelmisto

Kesla City -nostureissa hyödynnetään vakaudenhallintajärjestelmänä Kesla prostability -järjestelmää, joka on Keslan omaa kädenjälkeä. Oma osaaminen mahdollistaa myös asiakaskohtaiset säädöt. Joillekin asiakkaille on esimerkiksi säädetty, että tietyissä puomin asennoissa nostoja pystytään tekemään ilman tukijalkoja. Anturointi mahdollistaa myös joidenkin liikkeiden, esimerkiksi kuljetusasennon, osittaisen automatisoinnin.

”Järjestelmä on saanut helppokäyttöisyydestään positiivista palautetta”, toteaa Lehtinen.

Kesla City -nosturit soveltuvat hyvin jäteautojen nostureiksi.

Metsän ja tehdasalueiden ulkopuolella työskennellessä nosturissa tulee lain mukaan olla vakaudenhallintajärjestelmä, vaikka käytännössä moni työskentelee peruspuutavaranosturilla ilman vakaudenhallintaa.

Kesla City-nostureiden syntyivät yhteistyöstä ranskalaisen Dalby-Techmatin kanssa

Kesla City -nostureiden tarina lähti liikkeelle 2016 Ranskasta, jonne ensimmäinen City-nosturi ZT17 suunniteltiin ja myytiin Recycling-nosturin nimellä. Ranska on tänäkin päivänä vahvin City-nostureiden markkina-alue juuri vahvan yhteistyökumppanin ansiosta.

Alun perin nosturit myytiin Ranskaan lähinnä jäteastioiden tyhjennykseen, mutta nykyisin niiden käyttökohteet ovat monipuolistuneet.

”Yhteistyökumppanimme Techmat myy auto-nosturi-koukkulavapaketteja nykyisin myös muun muassa rakennusjätteiden keräämiseen, maa-ainesjakeluun ja metallinkierrätykseen”, kertoo Lehtinen.

Nostureiden myynti on kasvanut tasaisesti viime vuosien aikana.

”Myynti on kasvanut viime vuosina Ranskan lisäksi kotimaassa. Yhdysvaltojen markkinat vaikuttavat lupaavilta. Toimitimme sinne juuri ensimmäisen isohkon City-nosturierän, joka sisälsi sekä suora- että Z-puomisia nostureita. Nosturit menivät eläinten ruhojen käsittelyyn.”

Kesla on toimittanut myös Suomeen useita City-nostureita. Kotimaassa niiden myynnistä vastaa tuusulalainen Suomen Nosturimyynti / Maantec.

Kehitys jatkuu

Kesla City -nosturimallisto on jo varsin laaja ja vastaa useimpien asiakkaiden tarpeisiin. Yritys kuitenkin uskoo tuovansa myös ensi vuonna City-mallistoon jotakin uutta. Tuotteiden lisäksi kehittäminen jatkuu olemassa olevien markkina-alueiden vahvistamiselle ja uusien markkinoiden avaamisella.

”Kun matkustaminen avautuu, tähtäimessä on Benelux-maat ja Iso-Britannia”, valaisee Lehtinen.