Uutiset

Kuljetuskalusto

Pääkirjoitus: Millaisin renkain talviajoon?

Ari Perttilä

Toimituspäällikkö, kuljetusala
Konepörssi / Ammattiautot

Aiempaa useammin myös perävaunun alle laitetaan paremmin talviajoon soveltuvia renkaita. Suomalaisyrittäjien rengaskierto on rakennettu talven mukaan – syksyllä alle pyöritetyllä renkaalla pyritään ajamaan seuraavaan syksyyn saakka.

Suomalaisyrittäjien rengasrumba ei kuitenkaan ole lähtöisin tieliikennelaista, sillä lain puitteissa liikennöinti Suomen talvessa on mahdollista 1,6 millin urasyvyydellä.  Harvassa lienevät suomalaisyrittäjät, jotka tämän asian tiimoilta pyrkivät toimimaan lainrimaa hipoen.

Tieliikennelain teksti antaa toki mahdollisuuden liikennöidä Suomen talvessa renkailla, joita vaaditaan muun muassa Espanjassa. Yhtenäistynyt Eurooppa on tuonut myös Suomeen enemmän ulkomaista kalustoa, joiden renkaat täyttävät lain vaatimukset – sen 1,6 millin urasyvyyden ainakin toisella paripyörällä. Suomalainen kuljettaja ei noilla renkailla tien päälle lähtisi – eikä varmaan lähtisi moldovialainenkaan, jos tietäisi mihin on tulossa.

Rengasalan toimijoiden vastikään laatiman ehdotuksen mukaan olisi raskaissa ajoneuvoissa käytettävä talvikaudella ohjaavilla ja vetävillä akseleilla urasyvyydeltään vähintään viiden millin renkaita. Vetoakseleilla olisi käytettävä talvirenkaita. Vapaasti pyörivillä akseleilla sekä perävaunussa olisi ehdotuksen mukaan käytettävä urasyvyydeltään 3 millin renkaita.

Rengasalan esittämä ehdotus on ele oikeaan suuntaan, sikäli kun vaatimukset saadaan koskemaan myös maanteillämme liikkuvia ulkomaisia ajoneuvoja. Uskallan nimittäin väittää, tai ainakin toivon, että uudistus ei vaikuta merkittävästi suomalaisten käyttämän rengastukseen. Mehän ajamme kaikki turvallisilla renkailla jo nyt.

Lue seuraavaksi