Uutiset

Kuljetuskalusto

Midlumiin automaattinen Optitronic-vaihtamisjärjestelmä

Optitronic vaihtamisjärjestelmä mukautuu kaikenlaisiin ajo-olosuhteisiin, sillä se huomioi auton kuorman, tieolosuhteet, voimansiirron välitykset, kiihdytyksen sekä tarvittavan hidastus- ja jarrutustehon.Järjestelmä tuottaa jatkuvaa reaaliaikaista tietoa, jonka perusteella vaihteisto valitsee polttoaineen kulutuksen ja suorituskyvyn kannalta sopivimman vaihteen.

Uusien vaihteistojen kehittämisessä Renault Trucks on hyödyntänyt rahtiliikenteen ja työmaamalliston autoissa käytössä olevasta Optidriver+ vaihteistosta saatua tietotaitoaan.

Uudella Optitronic-vaihtamisjärjestelmällä Renault Trucks pyrkii mahdollisimman suureen käyttömukavuuteen myös jakeluliikenteessä.Kaupunkiliikenteen arkea ovat lastauslaiturit ja pihakujat, joissa ajaminen vaatii tarkkuutta ja malttia. Optitronic antaakin kuljettajalle mahdollisuuden keskittyä täysipainoisesti muun liikenteen seuraamiseen. Turhien vaihtamisten välttämiseksi järjestelmä tunnustelee kaasupolkimen asentoa erityisen tarkasti hitaalla nopeudella ja ahtaissa paikoissa ajettaessa.Midlum-mallistoon on tarjolla kaksi kuuisportaista automatisoitua vaihteistoa. Midlum 220-mallissa vaihteistona on 6AS800 ja Midlum 240- ja 280-mallien vaihteisto on 6AS1000.Vaihteiston Kick-down –toiminnon avulla auton suurin suorituskyky on tarvittaessa käytettävissä kiihdytyksissä. Optitronic-vaihteistoa voidaan erikoistilanteissa käyttää myös manuaalisesti.Uusien vaihteistojen toiminta ja suorituskyky on tulosta pitkäjänteisestä työstä, jonka tavoitteena on ollut löytää paras mahdollinen suhde polttoaineen kulutuksen, auton käyttökapasiteetin ja moottorin optimaalisen suorituskyvyn välillä.Automaattinen Optitronic vaihtamisjärjestelmä lyhentää kuljettajakoulutukseen tarvittavaa aikaa, tasaa kuljettajien välisiä ajotavan eroja, eliminoi ylikierroksilla ajon ja alentaa myös polttoaineenkulutusta.Taatakseen virheettömän laadun ensimmäisestä toimituksista alkaen, on Optitronic-vaihteisto läpikäynyt laajan testi- ja koeajo-ohjelman. Sen puitteissa esimerkiksi viidellätoista Optitronilla varustelulla Midlumilla on jokaisella ajettu yli 500 000 kilometriä eri puolilla Eurooppa todellisissa käyttöolosuhteissa.Renault Midlum Optitronic vaihtamisjärjestelmällä varustettujen autojen tuotanto on aloitettu ja ensimmäiset autot tulevat Suomen markkinoille ensi vuonna.

Lue seuraavaksi