Uutiset

Kuljetuskalusto

Mestari haussa

Puunkuormaajamestarikilpailun suosioon ei talouselämän tunnusluvut juuri vaikuta. Kisapaikat vetävät puoleensa puumiehiä kuin tarjouskahvi eläkeläisiä suhdanteista riippumatta. Mennyt talvi oli varsinkin kelien, toisaalta myös suhdanteiden puolesta puunajoa suosiva. Puukauppa kävi mukavaan tahtiin ja kunnon talven ansiosta puut saatiin metsästä pois. Myönteinen kehitys on omalta osaltaan tuonut toivottua varmuutta ja valoisampaa ilmapiiriä niin autoilijoiden kuin kauppiaidenkin työpisteisiin.

Myönteinen oli ilmapiiri myös puunkuormaajamestarikilpailun avajaistapahtumassa, mikä oli tuotu perinteikkäästä Nummelasta päijäthämäläiseen maisemaan Lahden Vehon piha-alueelle. Kevätauringossa uutuuttaan hohtava kilpailunosturi pyöri päivän aikana tasaiseen tahtiin päijäthämäläisten puumiesten ottaessa mittaa toisistaan. Joko onnistuneen tai sitten vähemmän onnistuneen kilpailusuorituksen päälle saattoi nauttia kevyttä kenttälounasta, tutkiskella Bridgestonen rengasuutuuksia tai Bandagin pinnoituksen tuomia etuja. Tällä hetkellä aurinko tuo valoa työhön, mutta syksyn hämärän peittoamiseen tarvittavaa valaisevaa apua löytyi Örumin edustamasta Hella-valaisinmallistosta. Puutavara-auton varustelun saloja taasen saattoi avata keskustelutuokioilla Bosch Rexrothin, ja Black Bruin / Sampo Hydraulicsin miesten kanssa.

Vakuutusasioiden uusista tuulista antoi ajantasaista tietoa A-vakuutuksen edustaja ja Nordea Rahoituksen edustajilta saattoi tarkistaa rahoitustilanteen, mikäli Vehon miesten kanssa päätyi kaupantekoasteelle. Vehon pihalla automiesten kanssa jutusteli myös monelle Volvo-asiakkaalle tuttu, nyttemmin Mercedes-Benzin takkiin verhoutunut automyyjä Seppo Silvennoinen. Soluttautumalla veholaisten kanssa samaan jutturinkiin kuuli, että myyjäorganisaatiota on vahvistettu muuallakin. Tampereella Mercedes-myymälästä oman huoneen on saanut Jussi Huotila, Seinäjoen toimipisteen seinään taasen on lisätty Pasi Kivelän nimi ja Jyväskylässä myyjäkenttää on vahvistettu Reijo Vehviläisellä. Veho on selvästikin päättänyt ottaa Mercedes-Benzillä tiukan otteen suomalaismarkkinoista.

Paljon puhutuista eläkeasioista taasen tietoa kertoi edustaja Ilmariselta. Polttoaineen hintaneuvottelut sen sijaan hoituivat Neste Oilin miesten kanssa.

Turha sitä on kenenkään peitellä, autot ne automiehiä kiinnostavat. Koeajettavina olleiden Actrosten, puutavaravarustellun 3360:n ja FNA-korilla varustetun 2548:n PowerShift-vaihteistojen öljyt eivät koeajojen lomassa ehtineet jäähtyä. Ja toivottavasti eivät tee sitä myöskään muilla paikkakunnilla.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi