Uutiset

Kuljetuskalusto

Mercedes-Benzin kuorma-autot jatkavat hyvässä vedossa

Mercedes-Benzin yli 16-tonnisten kuorma-autojen menekki ja markkinaosuus Suomessa kehittyy myönteisesti. Tammi-lokakuussa autoja on myyty yhteensä 467 kappaletta, ja markkinaosuus on 19,2 prosenttia eli 0,3 prosenttiyksikkö viime vuotta edellä. Kevyemmissä painoluokissa 6–16-tonnisia on toimitettu 10 kuukaudessa 77 kappaletta (mo. 34,2 %) ja 3,5–6-tonnisia 138 kappaletta (mo. 23,8 %).

Täyssähköisen eActrosin käyttötestit laajenevat nopeasti Euroopassa

Mercedes-Benzin eActros-sähkökuorma-auton käyttötestit laajenevat nopeasti Keski-Euroopassa. Auton uusiin käyttäjiin lukeutuu esimerkiksi Meyer-Logistik, joka toimittaa sähköautolla elintarviketäydennyksiä Hampurin keskustan supermarketeille. Saksalainen EDEKA testaa autoa vastaavassa käytössä Berliinissä ja sen ympäristössä. Mannheimissa toimiva TBS Transportbeton puolestaan kokeilee eActrosin sopivuutta rakennustyömaiden märkäbetonikuljetuksiin. Täyssähköisen eActrosin toimintamatka latauksella on noin 200 kilometriä, ja auton litiumioniakkujen kapasiteetti on 240 kWh. Lataus kestää virtalähteestä riippuen 2–11 tuntiin. Autojen pilotointi kestää kaksi vuotta, ja siihen osallistuu yhteensä 20 kuljetusalan yritystä eri toimialoilta. Testattavat autot ovat sekä 18- että 25-tonnisia.

”Testiaika on tärkeä virstanpylväs matkalla kohti eActrosin sarjatuotantoa ja sen hyödyntämiseen kaupunkien sisäisessä jakeluliikenteessä dieselkuorma-auton kustannustasolla vuodesta 2021 alkaen”, Mercedes-Benz Trucksin toimitusjohtaja Stefan Buchner määrittää. Uusien eActrosin ja eCitaro-linja-auton suorituskykyä ja ominaisuuksia on hiljattain esitelty myös EU-päättäjille Mannheimissa järjestetyssä kuljetusalan kongressissa.

Econicin turvateknologia suojelee jalankulkijoita ja pyöräilijöitä Lontoossa

”Turvattomien tienkäyttäjien kuten jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden suojeleminen liikenteessä on tärkein tavoitteemme”, sanoo brittiläisen Moriarty Haulage -kuljetusyrityksen johtaja John Moriarty. Yritys on vastikään hankkinut 15 uutta Mercedes-Benz Econicia betonikuljetuksiin Lontoon hektisessä liikenteessä. ”Kuorma-auton ajaminen on nykyisin taitoa vaativa ammattitehtävä, erityisesti Lontoon keskustassa. Econicin esteetön näkyvyys takaa kuljettajilleni turvallisuudentunteen jokapäiväisessä työssään.”

Econicin erinomaisen näkyväisyyden varmistavat korkea panoraama-tuulilasi ja apukuljettajan puoleinen kokolasitettu taitto-ovi. Kuljettaja istuu matalammalla kuin kuorma-autossa normaalisti, joten hän pystyy helposti havainnoimaan samalla korkeudella auton ympäristössä liikkuvat kävelijät ja pyöräilijät. Kaluston korkea turvallisuustaso on valtti tai usein jopa edellytys urakointisopimusten solmimiselle suur-Lontoon alueella. Vaatimukset täyttäville yrityksille myönnetään CLOCS-tunnus (Construction Logistics and Community Safety), ja sen on saanut myös Moriarty Haulage.

Lue seuraavaksi