Uutiset

Kuljetuskalusto

Mercedes-Benz – IAA 2016 ennakkotunnelmia

Mercedes-Benz järjesti kesällä ennakkokatselmuksen syksyn IAA-messujen tarjontaansa kuorma-autotehtaallaan Etelä-Saksassa. Kaikki esitellyt uutuudet ovat nähtävillä Hannoverissa järjestettävillä kansainvälisillä hyötyajoneuvomessuilla syyskuun lopussa. Ennakkotapahtumassa tarjottiin kattava esittely uutuuksista niin oppitunnin muodossa kuin ajoradan vierellä. Päällimmäiseksi ajatukseksi jäi sekä muiden tiellä liikkujien turvallisuuden lisääminen että raskaan kuljetuskalustonkin hallinnan siirtyminen pilvipalveluihin.

Mercedes-Benz järjesti kesällä ennakkokatsauksen syksyllä Hannoverin IAA 2016 -messuilla nähtäviin uutuuksiinsa.

Moottoripuolella nähtiin suositun OM 470 -moottorin uusi versio, joka sisältää runsaasti uusia ominaisuuksia. Pääteemana on ollut saada lisää tehoa, mutta samalla lisätä taloudellisuutta. OM 470 -moottoriperheen uudistukset noudattelevat samaa linjaa, kuten OM 471 -moottorit uudistuivat viime vuonna. Kuusisylinterisestä ja iskutilavuudeltaan 10,7 litraisesta dieselmoottorista saadaan nyt parhaimmillaan tehoa 335 kilowattia ja vääntöä 2200 newtonmetriä. Malliston pienimmästäkin moottorista irtoaa tehoa 240 kilowattia ja vääntöä 1700 newtonmetriä. Eri tehoversioita on yhteensä viisi kappaletta. Huomionarvoisia seikkoja ovat kompakti koko, keveys, suorituskyky ja alhainen kulutus. Huoltoväliksi luvataan jopa 150 000 kilometriä.

Actrosia on nyt tehty 20 vuotta. Sen kunniaksi valmistetaan rajoitettu 200 auton ylellinen erikoiserä. Erän autot ovat puoliperävaunun vetoautoja. Käytössä ovat päivitetyt moottorit ja aerodynamiikkaa on parannettu polttoaineen kulutuksen pienentämiseksi.

Palotilan muotoilulla, puristuspaineen nostolla ja X-Pulse -ruiskutusjärjestelmän paineennousulla (nyt 2700 baaria) on maksimitehon ja -väännön kierrosalueita saatu laajennettua. Myös voiteluaineiden oikeasta valinnasta ja automatisoidusta 12-vaihteisesta vaihteistosta saadaan hyötyä niin kasvaneena tehona kuin pienentyneenä kulutuksena. Täysin uutena ominaisuutena OM 470 -moottoreissa on nyt epäsymmetrisesti toimiva polttoaineen ruiskutusjärjestelmä. Normaalitilanteessa kaikki kuusi sylinteriä saavat saman verran polttoainetta. Kuormitustilanteiden muuttuessa tai pakokaasujen kierrätysprosessin muutoksissa rajoittaa moottorin ohjausjärjestelmä ensimmäiselle kolmelle sylintereille tapahtuvaa syöttöä. Samanaikaisesti voi syöttö lopuille sylintereille kasvaa. Tarpeen mukaan syöttö voi katketa joiltakin sylintereiltä kokonaan, vaikka toiset toimisivat täydellä teholla. Kaikki tämä tapahtuu polttoaineen hyödyntämisen lisäämiseksi sekä noki- ja muiden hiukkaspartikkeleiden määrän kasvun estämiseksi.
Parannettu PPC-vakionopeudensäädin (Predictive Powertrain Control) tuo osaltaan polttoaineen säästöä. Se ennakoi ajotilanteita ja maastoa. Actros-malleissa polttoaineensäästöä saadaan myös aerodynaamisilla säädöillä. Etuspoileri on muotoiltu uudelleen. Lisäksi ohjaustehostimen muutos sähkökäyttöiseksi ja laturin ohjausjärjestelmän parempi hallinta alentavat polttoaineen kulutusta. Mercedes-Benz lupaa OM 470 -moottorilla varustettuihin Actros-malleihin noin viiden prosentin polttoainesäästöä aikaisempiin malleihin verrattuna.

Turvallisuutta muille tienkäyttäjille
Kanssakulkijoiden turvallisuus on tärkeä asia myös Mercedes-Benz Trucksille. Siitä osoituksena lanseerataan nyt kaksi uutta järjestelmää, joiden avulla turvallisuutta pyritään parantamaan. Ensimmäisenä kuorma-autossa nähtävä Active Brake Assist 4 on tutkatekniikkaan perustuva jarruavustin (ABA 4). Toinen uutuus on Sideguard Assist -järjestelmä, joka pyrkii parantamaan kuljettajan tietämystä, mitä auton sivuilla kulloinkin tapahtuu. Tämä sivuvalvonta-avustin on hyödyllinen ominaisuus paljon kaupunki- ja taajamaliikenteessä operoiville ajoneuvoille.

Mercedes-Benz Trucks on panostanut runsaasti turvallisuuteen, myös kanssakulkijoiden turvallisuuteen. Tässä ABA 4 -jarruavustin on havainnut jalankulkijan ajolinjalla ja varoittaa kuljettajaa. Järjestelmä tehostaa jarrutusta, jos kuljettaja ei reagoi varoitukseen.

ABA 4 –jarruavustin toimii ajoneuvon liikkuessa jopa 90 kilometriä tunnissa. Järjestelmä havaitsee kohteet, jotka ovat auton kulkureitillä. Se pystyy havaitsemaan ajoneuvot 250 metrin etäisyydeltä ja ihmiset 80 metrin päästä kulkivat he sitten pitkin tietä tai tulivat yllättäen ”puskista”. Havainnot perustuvat tutkakeilaan joka 70 metrin etäisyydellä on jopa 120 astetta. Keila kapenee etäisyyden kasvaessa kuitenkin niin, että se riittää kuorma-auton nopeuksille mutkaisilla teillä. Järjestelmä varoittaa kohteen havaitessaan kuljettajaa aloittamalla osittaisen jarrutuksen. Mikäli kuljettaja ei tee jarrutusta tai ohjausliikettä, järjestelmä suorittaa tehostetun jarrutuksen omatoimisesti. Järjestelmä havaitsee pienet kohteet sitä paremmin mitä lähempänä ne ovat, jalankulkijat noin 80 metrin ja mopot noin 160 metrin etäisyydeltä. Eli mitä enemmän on rautaa liikkeellä, sen paremmin sinut havaitaan. Taitaisi haarniska olla oiva ratkaisu turvalliseen jalankulkuun, tosin huomattavasti raskaammat käyttää kuin turvaliivit.

Taajama-ajossa auton sivulla on usein pyöräilijöitä tai muita kulkijoita, jotka ilmestyvät lähes tyhjästä. Sideguard Assist -sivuvalvontajärjestelmä havaitsee nämä ja varoittaa kuljettajaa led-valoilla ja varoitusäänellä. Oikealla puolella oleva kulkija ilmaistaan oikean puolen kaiuttimesta kuuluvalla äänimerkillä.

Toinen esitelty uusi turvallisuusväline on Sideguard Assist –sivuvalvonta-avustin. Siinä kuljettaja saa hälytyksen varoitusäänenä ja A-pilarissa vilkkuvana led-valona, kun ajoneuvon sivulla on jokin varottava kohde; auto, pyöräilijä tai jalankulkija. Hetken päästä vilkkuva valo jää palamaan tasaisesti varoitukseksi. Peilit ovat tässä kohtaa vanha keksintö, mutta niitä pitää katsella koko ajan. Välillä on katseltava muuallekin ja vierelle saattaa tällöin liikennevaloissa ilmestyä yllättäen joku kanssakulkija. Sideguard Assist havaitsee kohteen heti ja kertoo siitä kuljettajalle kahdella eri tavalla, äänellä ja merkkivalolla. Järjestelmä toimii myös auton ollessa liikkeessä kaistavahdin tavoin, varoittaen viereisellä kaistalla olevasta kulkijasta.
ABA 4 –jarruavustin on saatava joulukuusta alkaen kaikkiin Mercedes-Benzin puoli- ja täysperävaunun vetoautoihin. Samaan aikaan myös Sideguard Assist –sivuvalvonta-avustin on saatavana kaikkiin Actros-malleihin ja Antosin 4×2 ja 6×2 –versioihin. Hieman myöhemmin se on saatavilla kaikkiin Mercedes-Benzin raskaisiin jakeluajoneuvoihin.

Mercedes-Benzin kuorma-autotehtaalla Wörthissä on jatkuva näyttely. Erilaisin päällirakentein varustellut asiakkaiden uudet autot odottavat noutajiaan, mutta ovat samalla myös muiden nähtävänä.

Huollot haltuun
Mercedes-Benz Trucks esittelee IAA 2016 –näyttelyssä uuden raskaalle kalustolle suunnatun Mercedes-Benz Uptime –järjestelmän. Siinä ajoneuvon reaaliaikaiseen seurantaan perustuen pyritään huolehtimaan auton mahdollisesti korjauksia vaativien vikojen havainnoimisesta ja huoltojen ennakoimisesta. Tieto välittyy autoon asennettavan A5-arkin kokoisen kontrolliyksikön kautta Mercedes Benz Fleetboard –palvelualustaan. Järjestelmä analysoi tiedon ja ”varoittaa” asiakasta ja/tai huoltoliikettä mahdollisista toimenpiteistä. Näin pyritään ennakoimaan huoltoja ja havaitsemaan mahdollisia piileviä korjausta vaativia kohteita hyvissä ajoin. Hyötynä saadaan lyhemmät käyttökatkot, kun huolloissa tiedetään jo etukäteen tarkkaan mitä autolle kulloinkin pitää tehdä. Myös luotettavuus tien päällä paranee, kun seuranta on reaaliaikaista.
Järjestelmää on testattu jo neljässä maassa lähes 1500 kuorma-auton voimin. IAA-näyttelyn jälkeen Uptime-järjestelmä otetaan heti käyttöön kahdessatoista Keski-Euroopan maassa. Suomeen palvelu tulee myöhemmin.

Juhlavuoden kunniaksi

Tyylikäs LED-valaistu logo tervehtii aina Actrosin 20-vuotisjuhlamallin ohjaamoon nousijaa.

Saksalaisen valmistajan suosituin malli Actros saavuttaa tänä vuonna 20 vuoden iän. Sen kunniaksi tehdään kahden sadan kappaleen rajoitettu erä Actros-juhlamallia. Juhlamallit ovat puoliperävaunun vetoautoja ja niihin saa joko GigaSpace- tai BigSpace-ohjaamon. Moottori voi olla mikä tahansa valmistajan valikoimaan kuuluvista vaihtoehdoista.

Actrosin juhlamalliin saa loihdittua muuntuvia värimaisemia eriväristen led-valojen avulla.

Juhlamallin varustelussa ei ole tingitty. Siitä löytyy aktiivinen jarruassistentti ABA 3 ja loppuvuodesta 2016 on saatavana ABA 4 -version jarruassistentti. Muita varusteita ovat ajoetäisyyden valvontajärjestelmä, PPC-vakionopeussäädin, Sideguard Assist -sivuvalvonta-avustin, kaista-avustin, kuljettajan vireystilaa seuraava Attention Assist -järjestelmä sekä kuljettajan turvatyyny ja hidastin. Tehokkaasta ja taloudellisesta polttoaineen kulutuksesta vastaavat päivitetyt moottorit, jotka myös ovat esillä Hannoverin IAA 2016 -messuilla. Nähtäväksi jää saadaanko yhtään Actrosin 20-vuotisjuhlamallia Suomen teille.

Lue seuraavaksi