Uutiset

Kuljetuskalusto

Mercedes-Benz Econiceja pääkaupunkiseudun jätteenkuljetukseen

Autoista 8 kpl on 2-akselista 1829LL 4×2-mallia ja 8 kpl 3-akselista 2633LL 6×2/4-mallia. SITA on hankkinut autot osana suurempaa kokonaisuutta ja vuosien 2009 ja 2010 aikana SITA:lle toimitetaan myös Mercedes-Benz Axor ja Actros kuorma-autoja eri käyttötehtäviin. Econiceja on SITA:lla ollut jo aiemmin käytössä muissa maissa merkittäviä määriä.

Työturvallisuus ja työergonomia

Mercedes-Benz Econic eroaa kilpailijoistaan matalalattiaisen läpikuljettavan ohjaamonsa ansiosta. Matala sisäänkäynti ja paineilmatoiminen taitto-ovi ovat omiaan jätehuollossa, kun miehistö joutuu nousemaan kyytiin ja kyydistä pois satoja kertoja päivässä.

Vilkasliikenteisellä kadullakin kuljettajan on vaivatonta poistua autosta apukuljettajan ovesta tien reunan puolelle. Matala nousukorkeus ehkäisee omalta osaltaan liukastumisia ja loukkaantumisia sekä helpottaa työskentelyä.

Turvallisuutta parantaa myös suurten ikkunoiden ansiosta erinomainen näkyvyys ohjaamosta. Ohjaamo täyttää ECE R29/2 törmäysvaatimukset.

Kuljettajan työtä helpottaa edelleen Allisonin 6-vaihteinen automaattivaihteisto. Alustarakenteeltaan Econic on matala ja näin myös painopiste on saatu alas parantaen ajo-ominaisuuksia. Ilmajousitus edessä ja takana on Mercedes-Benz Econic -malleissa vakiovarusteena ja sillä voidaan myös nostaa tai laskea alustakorkeutta tilanteen niin vaatiessa.

Pehmeän liikkeellelähdön ja hyvän maavaran varmistaa vankka ja kestävä napavälitteinen vetoakseli. 3-akselisissa 2633LL 6×2-malleissa on hydraulisesti ohjaava teliakseli vetoakselin takana. Näin myös tämä auto on erinomaisen ketterä ahtaissa pihoissa liikuttaessa.

Ympäristöä säästävää puhdasta moottoriteknologiaa

Kaikki SITA:lle toimitettavat Econicit on varustettu ympäristöystävällisillä Euro 5 -dieselmoottoreilla. Moottorit ovat varustettu Mercedes-Benzin BlueTec-dieselteknologialla, jossa SCR-menetelmällä tehokkaasti poistetaan haitalliset typpioksidit pakokaasuista. Samalla moottorit ovat kuitenkin erittäin tehokkaita, taloudellisia ja myös hiljaisia, joka on taajamakäytössä tärkeä asia.

1829LL-malleissa on Mercedes-Benzin 6-sylinterinen, 6,4l OM 906 LA –moottori, jossa on tehoa 205 kW (279 hv) ja 2633LL-malleissa 7,2l OM 926 LA – moottori 240 kW (326 hv) -versiona.

Lue seuraavaksi