Uutiset

Kuljetuskalusto

Mercedes-Benz Arocs kiilaa maarakennukseen

Mercedes-Benzin kuorma-automallisto jatkaa uudistumistaan. Nyt saksalaisvalmistaja kertoo tuovansa markkinoille uuden Arocs –perheen, josta löytyy vaihtoehto niin kippiautoksi kuin betoninsiirtäjäksikin. Ja eiköhän näillä kamppeilla siirry myös suomalainen puu metsästä tehtaalle.

Maastoon ja montulle

Kuljettajan työpiste on lainattu maantiemalleista ja tarjolla on seitsemän eri ohjaamoa, jotka tarjoavat kaikkiaan 14 eri vaihtoehtoa. Arocsiin voi valita joko kapean 2,3-metrisen tai tätä 20 senttiä leveämmän ohjaamon. Leveydeltään 2,5 metrin ohjaamo on saatavilla myös tasaisella lattialla.

Arocs-perheen suunnittelussa ja tuotekehityksessä on huomioitu nimenomaan raskaan maastoajon asettamat vaatimukset. Näistä kertovat muun muassa teräspuskuri, tukeva jäähdyttimen suoja yhdessä joustavien askelmien kanssa.

Arocs-mallistoon kuuluu kaksi-, kolme- ja neliakselisia vaihtoehtoja useilla eri vetotavoilla 4×2-vaihtoehdosta aina jokapyörävetoiseen 8×8-malliin saakka.

Antos-malliston yhteydessä lanseerattu käyttötehtävän mukainen luokittelu saa nyt jatkoa. Arocs Loader on rakennettu alhaista omamassaa tavoitellen. Valmistajan mukaan markkinoille tuodaan nyt yksi keveimmistä maansiirtoajoon räätälöidyistä 4×2-rekanvetureista. Loader-mallistoon kuuluu myös muun muassa neliakselinen betoniauton alusta, jonka turvin työmaalle voidaan kuljettaa kerralla 8 kuutiota valmisbetonia.

Kaikkein haastavampiin olosuhteisiin ja ajotehtäviin lähdetään Arocs Grouder-malliston voimin. Lukuisia teknisiä yksityiskohtia sisältävä Grounder on äärimmäisen vakaa ja joustava, mikä tekee siitä työmaa-ajon sankarin.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi