Uutiset

Kuljetuskalusto

Mercedes-Benz Actros 2551 LS 6×2/2 GigaSpace – Rekkamiehen hotelli

Koeajoimme Actros 2551 LS 6×2/2 väliteliveturin, joka oli Mercedeksen seitsemästä ohjaamoversiosta suurimmalla GigaSpace-ohjaamolla. Autoa voi kutsua todelliseksi rekkamiehen hotelliksi vaikka auton keulassa komeileekin vain yksi, tosin valaistu, tähti. Varustelultaan tämä kaukoliikenteeseen tarkoitettu veturi hipoi lähes täydellistä.

Actrosin shampanjan värinen GigaSpace-ohjaamo oli todella näyttävän näköinen. Ilmanohjaimet katolla ja sivuilla, alumiininen alleajosuoja, kromatut maskilamellit, tummennettu tuulilasi, Bi-Xenon ajovalot, sumuvalot, led-huomiovalot ja -takavalot, kääntymisvalot, pidennetyt ovien alaosat, paineilmatorvet ja lisäkaukovalot katolla sekä tietenkin valaistu Mercedes-tähti keulassa tekevät autosta todella hyvännäköisen kokonaisuuden.

Epäsymmetrisen järjestyksen ansiosta GigaSpace-ohjaamon tuulilasin yläpuoliset säilytyslokerot tarjoavat 332 litran säilytystilat sekä huomattavan paljon liikkumatilaa apukuljettajan puolelle. Lokeroissa on vakiona valot ja kannet. Lisävarusteena oikeanpuoleiseen lokeroon saa erillisen arvotavaralokeron.

Sähkötoiminen lasikattoluukku puolestaan tuo valoa ohjaamoon. Luukku on varustettu sekä hyttys- että pimennysverholla.

Normaalin valaistuksen lisäksi ohjaamon katossa on sininen, himmennettävä Ambiente-kattovalaistus.

Lisävarusteena saatavalla monitoimiavaimella voi käyttä kaikkia keskuslukituksen mukavuustoimintoja, korkeustason säätöä ja rengaspainevalvontajärjestelmää. Lisäksi se toimii esimerkiksi radion, lisälämmityksen ja taukoilmastoinnin kaukosäätimenä ja helpottaa myös päivittäin suoritettavaa valojen tarkastusta.

Lisävarusteena apukuljettajan puolelle saatava pöytä on integroitu kojelautaan ja sen voi kääntää nopeasti esille esimerkiksi paperitöitä tai syömistä varten.

Actrosin ohjaamon alle saa lisävarusteena ylimääräiset säilytyslokerot molemmin puolin.

Taittotikkaat tankin sivussa helpottavat nousua rungon päällä olevalle työtasolle irottamaan ja kiinnittämään ilmaletkuja sekä sähköjohtoja.

SoloStar-lepoistuinnurkkaus taittopöytineen on mukava yksityiskohta yksin ajavalle.

Actrosin tilava 36 litran jääkaappi pitää kuljettajan eväät viileänä.

Keskikonsolissa on mukitelineet ja tilaa vaikka kahvinkeittimelle sekä kaksi tilavaa vetolaatikkoa muille tavaroille.

Lue seuraavaksi