Uutiset

Kuljetuskalusto

MAN-kuorma-autojen tuotanto käynnistyi uudelleen

MAN tuotanto

MAN käynnistää kuorma-autotuotannon uudelleen tällä viikolla. Tuotanto on ollut pysähdyksissä Ukrainan sodan takia kuusi viikkoa maaliskuun puolivälistä saakka MAN:n tuotantolaitoksilla Münchenissä ja Krakovassa. Komponenttitehtaat Nürnbergissä ja Saltzgitterissä käynnistävät myös asteittain tuotantoa. Tuotannon käynnistämistä Münchenissä oli seuraamassa myös Baijerin osavaltion pääministeri Markus Söder.

“Tuotannon käynnistäminen on erinomainen signaali työntekijöillemme ja asiakkaillemme. Hyvän olon tunteeseen ei kuitenkaan ole vielä syytä tuudittautua. Saavutamme tavanomaisen tuotantotahdin vaiheittain, ja tuotannossa on vielä epävarmuustekijöitä. Jos sodan vaikutuksen läntisessä Ukrainassa voimistuvat, voimme joutua uusiin seisokkeihin. Joustavuus on ja pysyy avainasemassa, samoin tiukka taloudenpito”, sanoo MAN:n pääjohtaja Alexander Vlaskamp.

MAN:lle johtosarjoja toimittavat ukrainalaiset alihankkijat kykenevät jälleen valmistamaa ja toimittamaan, joskin alhaisemmalla volyymillä. Sen lisäksi MAN on aikataulussa kaksinkertaistaakseen johtosarjojen tuotannon muissa maissa. Aluksi kuitenkin MAN:lla on tarjolla merkittävästi vähemmän vaihtoehtoja mallivalikoimassa ja – suuren epävarmuuden vallitessa – laajentaa valikoimaa vähitellen.

MAN jatkaa systemaattisesti saneerausohjelmansa noudattamista. Supistetun tuotanto-ohjelman vuoksi yhtiö joutuu jatkossakin käyttämään lyhennettyä työaikaa Saksan toimipisteillään.Lue seuraavaksi