Uutiset

Kuljetuskalusto

MAN eTGM voitti ensimmäisen ”Green Track” -palkinnon

Auto Bild pyysi ensimmäistä kertaa lukijoitansa äänestämään kuudessa eri kategoriassa ja valitsemaan parhaat tulevaisuuden puhtaamman liikkumisen ja siihen liittyvien ympäristöystävällisten ideoiden joukosta. Yli 1 000 autobild.de-lukijaa äänesti MAN eTGM:n ”Green Track” -palkinnon voittajaksi ”viimeisen osuuden” -kuljetuskategoriassa. Lukijat olivat vakuuttuneita sekä MAN eTGM:n täyssähköisyydestä mutta myös sen hiljaisuudesta, jolloin kuljetuksia voidaan hoitaa ruuhka-aikojen ulkopuolella ja myös asukkaita häiritsemättä ilta- ja yöaikaan. Tämä nopeuttaa logistiikkaa jopa 30 %, vähentää CO2-päästöjä ja helpottaa paikallisten asukkaiden taakkaa – selkeästi kaikkia hyödyntävä asia.

”Olemme ilahtuneita MAN eTGM:n voitosta. Tämä vahvistaa jälleen kerran alkuperäisen strategiamme suunnan – keskitymme sähköiseen liikkumiseen ja sähköistämme koko mallistomme voimalinjat. Samaan aikaan tämä palkinto toimii kannustimena raskaan liikenteen MAN eTruck:n lanseeraukselle vuonna 2024”, sanoo MAN Truck & Busin toimitusjohtaja Alexander Vlaskamp.    

Auto Bild lanseerasi ”Green Track” -palkinnon ensimmäisen kerran tänä vuonna: autolehden lukijoita pyydettiin äänestämään kuudessa kategoriassa ympäristöystävällisen liikkumisen konsepteista, projekteista ja palveluista. Tämän lisäksi lehden toimituksen asiantuntijoista koostuva tuomaristo myöntää myös palkinnon.

Yli 1 000 Auto Bild -lukijaa äänesti ympäristöystävällisimmistä ideoista ja ensimmäisistä ”Green Track” -palkinnon saajista. ”Viimeisen osuuden” -kuljetuskategoriassa voittajaksi valittiin MAN eTGM. MAN Truck & Busin täyssähköisen kuorma-auton avulla kaupunkikuljetuksia voidaan ajatella ja toteuttaa täysin uudella tavalla: tämä nopeuttaa logistiikkaa jopa 30 %. Tiheään asutuilla alueilla ja ruuhka-aikoina tapahtuvia ns. ”viimeisen osuuden” -kuljetuksia voidaan helpottaa oleellisesti, kun niitä voidaan ajoittaa ilta- ja yöaikaan. Tämä vakuutti myös Auto Bild -lukijat!  

Jo vuonna 2019 Transport-lehti palkitsi MAN eTGM -täyssähkökuorma-auton ”European Transport Award for Sustainability 2020” -palkinnolla täyssähköisten kuorma-autojen kategoriassa. Tämä johtui osaltaan siitä, että vuonna 2018 MAN lanseerasi kolmivuotisen pilottiprojektin yhdeksän itävaltalaisen asiakkaan kanssa, jolloin he saivat käyttöönsä täyssähköisen version TGM-kuorma-autosta. Vuoden 2019 loppupuolelta alkaen pieni erä ensimmäisiä täyssähköisiä 26-tonnisia jakelukuorma-autoja on toimitettu eurooppalaisille kuljetusyrityksille, jotka ovat sittemmin todistaneet kykynsä jokapäiväisissä kuljetuksissa, niin Norjassa kuin Espanjassakin. MAN soveltaa näitä kokemuksia sekä tulevaisuuden täyssähköiseen liikkumiseen liittyvässä sarjatuotannossa mutta myös tulevaisuuden palveluissa, jotka liittyvät sähköistymiseen ja siihen liittyviin konsultaatiopalveluihin.

MAN integroi suoraan eTGM:n kanssa saadut kokemukset uuden täyssähköisen kuorma-auton kehitykseen, joka tulee markkinoille vuonna 2024. Uraauurtavan täyssähköisen kuorma-auton erityinen tekninen yksityiskohta on sen tulevaisuudessa saatavilla oleva erityisen suuri megawatin latausteho: korkea latausteho ja lyhyt latausaika tekevät MANin täyssähköisestä kuorma-autosta täydellisen kumppanin pitkän matkan kuljetusliikenteeseen, tarjoten päivittäisen noin 600-800 kilometrin toimintamatkan, ja myöhemmin jopa 1 000 kilometrin toimintamatkan. MANin täyssähköisen kuorma-auton teknologia soveltuu hyvin joka päiväiseen liikenteeseen ja tarjoaa kestävän ja ekologisen kuljetusmuodon. 

Lue seuraavaksi