Uutiset

Kuljetuskalusto

Mäkisen voitolla kova hinta Brands Hatchissä

Ensimmäistä kertaa urallaan Brands Hatchin moottoriradalla Englannissa ajanut suomalainen ratakuorma-autoilija Mika Mäkinen yllätti brittiyleisön ja ajoi Mac-Croc Racingin Sisulla komean voiton Britannian avoimen ratakuorma-autosarjan finaaliviikonlopun ensimmäisessä lähdössä.

Viikonlopun toisessa lähdössä Mäkinen liputettiin tuomariston päätöksellä toiselta sijalta ratavarikolle, kun viikonlopun kolmannessa lähdössä Mäkinen nousi viimeisestä ruudusta käsi murtuneena toiseksi. Viikonlopun neljäs ja viimeinen startti jäi suomalaiskuljettajalta loukkaantumisen takia ajamatta. “Kolmannessa startissa kanssakilpailija ajoi päin Sisun etupyörää ja ratti löi pahasti sormille. Käsi on juuri nyt mustana. Kävi ratalääkärin pakeilla ja hän määräsi minut kuvauksiin, joten viimeinen startti jäi tällä kertaa ajamatta”, Mäkinen totesi Brands Hatchin ratavarikolta.

Suomalaiskuljettajan visiitti brittisarjaan oli kokonaisuudessaan onnistunut. Uran ensimmäinen lähtö saarivaltakunnassa päättyi voittoon ja kahdessa muussakin startissa radan ensikertalainen taisteli loppuun asti voitosta. “Viikonlopun toisessa lähdössä tuomaristo liputti minut ratavarikolle liiallisen savumuodostuksen takia. Jostain syystä turbon hukkaportti ei pitänyt, joten meidän oli kolmanteen lähtöön pudotettava turbon ahtopainetta ja siten myös moottoritehoa”.

Savuliputuksen takia keskeyttämään joutunut Mäkinen pudottiin kolmannessa lähdössä takariviin, josta suomalaiskuljettaja nousi käsi murtuneena sisukkaasti toiseksi. “Olipa kiva ohitella. Radan kuuluttaja innostui minua hehkuttamaan oikein kunnolla, joten mikäs oli ajaessa. Yhdessä mutkassa kaveri sitten osui Sisun etupyörään ja ratti löi pahasti käsilleni. Se sattui heti, joten tiesin että jotain on murtunut. Ja vaikka ajaminen oli vaikeata niin jatkoi kuitenkin maaliin ja se palkittiin toisella sijalla”, Mäkinen kertoi.

Mad-Croc Racingin Mika Mäkisen ensi esiintyminen brittisarjassa oli sen verran onnistunut, että jatkoakin voi ensi kaudella seurata.

“Brittien sarjassa ajetaan yhdeksän viikonloppua ja se on minulle työkiireideni takia liikaa. Jotain ensi vuonnakin ajan, en vielä tiedä millä ja missä. Tännekin voisi vielä tulla uudelleen, jos löytäisin sopivan yhteistyökumppanin, jonka tiloissa voisi kauden aikana kalustoamme säilyttää ja huoltaa. Hieno viikonloppu kipeästä kädestä huolimatta. Paikalla oli paljon väkeä ja kisat olivat tiukkaa vääntämistä alusta loppuun. Vain yksi asia jäi todenteolla harmittamaan: unohdin nahkaiset lapikassaappaat kotiin. Olisihan se ollut hienoa kävellä lapikkaat jalassa ykköspallille juuri niin kuin Sisun Jouko Kallio teki täällä 25 vuotta aikaisemmin”, Mäkinen hymyili.

Tuloksia;

Britannian avoin ratakuorma-autojen mestaruussarja;

Brands Hatch, Englanti:

Lähtö 1:

1. Mika Mäkinen (FIN) Sisu SL 250 17:14,249

2. Frans Smit (GBR) Scania T112 + 0,216

3. Rody Smit Volvo F12 + 6,648

Lähtö 2:

1. Frans Smit (GBR) Scania T112 17:11,408

2. Paul McCumisky (GBR) + 3,741

3. Rody Smith (GBR) + 4,300

…..

keskeytys – Mika Mäkinen + 2 kierrosta

Lähtö 3:

1. Frans Smit (GBR) Scania T112 15:20,279

2. Mika Mäkinen (FIN) Sisu SL 250 + 8,108

3. Ryan Colson (GBR) Foden Alpha 12000 + 10,813

Lue seuraavaksi