Uutiset

Kuljetuskalusto

Maailman parhaat Volvo-mekaanikot

Volvo Trucksin Euroopan johtaja Roger Alm vieraili Tampereella tutustumassa kaksinkertaisiin VISTA-voittajiin elokuun 23. päivänä. Alm kehui vuolaasti keväällä jo toistamiseen kilpailun voittanutta Team Harjua, jonka kaikki neljä jäsentä työskentelevät Volvo Truck Center Tampereella. ”Olin hyvin iloinen siitä mahtavasti ilmapiiristä ja tiimihengestä, mikä täällä vallitsee. Se tuli heti esille saapuessani tänne”, kuvaili Roger Alm vierailuaan Volvo Truck Center Tampereella.

Volvolla tehdään jatkuvasti töitä riittävän laajan ja osaavan huoltokorjaamoverkosto eteen. “Kombinaatio ratkaisee. Asiakkaidemme on tiedettävä, että pystymme tarjoamaan parasta palvelua myös hankintapäätöksen jälkeen.”, mainitsee Roger Alm. Atte  Almonkari (oik.) palvelee asiakkaita Volvo Truck Center Tampereella.

VISTA on kilpailu, joka on tarkoitettu maailmanlaajuisen Volvo kuorma- ja linja-autokorjaamoverkoston henkilökunnalle. Se on lajissaan maailman suurin kilpailu, ja siihen osallistuu yli 18 000 henkilöä 96 maasta. VISTA 2015-2016 -kilpailun finaali järjestettiin 31.5.–1.6. Hallitseva maailmanmestarijoukkue Team Harju, Volvo Truck Center Tampereelta voitti kilpailun toistamiseen. Voiton takasi erinomainen tiimityö ja luova ongelmanratkaisukyky.

Vielä parempaa asiakaspalvelua

Roger Alm halusi vierailullaan osoittaa kuinka tärkeässä roolissa korjaamoverkoston henkilökunta on. Samalla hän halusi työskennellä Team Harjun kanssa ja oppia heidän tavastaan toimia. ”Team Harjulla on selvästi erityisosaamista ja hyvä ymmärrys asiakkaiden suuntaan, mutta se

”Uusi Vantaalle avautuva Volvo Truck Center on meille iso askel eteenpäin niin myynti- kuin korjaamoverkoston kannalta. Näkisin, että nousemme sen myötä seuraavalle tasolle kun palvelukykyämme mitataan”, sanoo Roger Alm.

kuinka hyvin tiimin jäsenet toimivat yhdessä joukkueena korostui vierailun yhteydessä”, totesi Alm. ”Tämä sama positiivinen yhdessä tekemisen ilmapiiri oli havaittavissa kaikessa toiminnassa täällä Tampereen Volvo Truck Centerissä, mikä oli mahtavaa huomata”.

Asiakkaat mittaavat osaamista joka kerta, kun kalusto on huollossa tai korjattavana. ”Osaaminen pitää olla monipuolista, mutta sen täytyy myös kehittyä jatkuvasti. VISTA ei ole pelkästään kilpailu, vaan sen tehtävä on myös kehittää osallistujien osaamista, taitoja ja yhteistyökykyä. Se tarkoittaa käytännössä aikaisempaa parempaa asiakaspalvelua ja asiakastyytyväisyyttä”, sanoo Roger Alm.

Pelkästään hyvä tuote ei riitä vaan asiakkaiden on pystyttävä luottamaan jälkimarkkinoiden toimivuuteen. ”Kombinaatio ratkaisee. Asiakkaidemme on tiedettävä, että pystymme tarjoamaan parasta palvelua myös hankintapäätöksen jälkeen. Meillä pitää olla riittävän laaja ja osaava huoltokorjaamoverkosto asiakkaidemme tukena ja sen eteen teemme jatkuvasti töitä”, kertoo Alm.

Suomessa maailman parasta osaamista

Ensimmäinen VISTA kilpailu järjestettiin jo vuonna 1957 ja sittemmin siitä on muodostunut joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen tapahtuma. Viimeksi kilpailuun osallistui joukkueita lähes sadasta maasta. Kilpailu elää joka kerta ja kysymykset ja tehtävät muuttuvat teknologisen kehityksen myötä. Kilpailu on siis paljolti myös koulutusta.

Volvo Trucksin Euroopan johtaja Roger Alm haki oppia kaksinkertaisilta VISTA-voittajilta Tampereelta elokuussa. Jesse Laukkanen (vas.) on yksi Team Harjun jäsenistä.

Koska Volvolla on juuret Euroopassa, niin voittajajoukkue on löytynyt toistaiseksi aina vanhalta mantereelta. ”Euroopan maiden taso on korkeampi ja koulutusta on enemmän. Suomi on viime vuosina ollut paras maa, seuraavina tulevat Hollanti ja Belgia. Teillä on täällä maailman parhaat Volvo -kuorma- ja linja-autokorjaamot”, kehuu Alm.

Vantaalle avautuva uusi toimipiste lisää palvelukykyä

Suomessa on hyvä Volvo -verkosto ja se vain paranee kun Vantaalle avautuu pian uusi Volvo Truck Center. Uudet toimitilat mahdollistavat entistäkin laadukkaamman palvelun ja paremmat puitteet uusien palvelujen kehittämiselle. Asiakkaille ne ovat myös aikaisempaa paremmin tavoitettavissa. 

Roger Alm ja hallitseva maailmanmestarijoukkue Team Harju, Volvo Truck Center Tampereelta. Kuvassa vasemmalta: Immo Harju, Jesse Laukkanen, Roger Alm, Juha Keskifrantti, Atte Almonkari.

Uusi toimipiste sijaitsee keskeisellä paikalla Suomen laajimmalla logistisella alueella Kehä III:n varrella Vantaan Viinikkalassa. Se palvelee jatkossa kattavasti varsinkin kaikkia pääkaupunkiseudun asiakkaita. ”Uusi Vantaan toimipiste on meille iso askel eteenpäin niin myynti- kuin korjaamoverkoston kannalta. Näkisin, että nousemme sen myötä seuraavalle tasolle kun palvelukykyämme mitataan”, toteaa Roger Alm. 

Roger Alm haluaa Volvon olevan suomalaisten asiakkaiden luottamuksen arvoinen jatkossakin. ”Kiitos siitä luottamuksesta, jota olette osoittaneet tuotteitamme, verkostoamme ja henkilökuntaamme kohtaan. Haluamme jatkaa sitä kehitystä, joka tekee meistä luotettavan kumppanin eri kuljetussegmenteillä jatkossakin. Tuotevalikoimamme on Volvo ja Renault kuorma-autojen myötä laaja ja monipuolinen. Sen myötä pystymme tarjoamaan aina parhaan ratkaisun eri kuljetustarpeisiin, joka on meille ja meidän asiakkaille etu”, päättää Alm.

Lue myös:
http://www.koneporssi.com/uutiset/vista-voitto-team-harjulle/

www.volvotrucks.fi

Lue seuraavaksi