Uutiset

Kuljetuskalusto

Lupauksensa pitävä Rekkapaja

Päijät-Hämeen talousalueelle syntyi alkuvuodesta uusi päällirakenteisiin keskittynyt toimija, jonka markkina-alueena on koko Suomi. Asiakaslähtöistä toimintaa lupaavan yrityksen vahvuutena on alan vankka osaaminen.

Lahden Rekkapaja Oy on alalla nuori yritys, jonka taustalta löytyy vankkaa kuljetusalaan ja päällirakentamiseen liittyvää osaamista. Vuodenvaihteen jälkeen toimintansa aloittanut Heikki Lammisen ja Juha Onnelaisen luotsaama yritys haluaa keskittää toimintansa lähinnä ajoneuvon päällirakenteisiin, niiden toteuttamiseen ja huoltamiseen.

”Asiakaslähtöinen palvelu on toimintamme vankkana kivijalkana, sillä haluamme tarjota asiakkaillemme juuri heidän tarvitsemiaan tuotteita ja palveluita”, kertoo Juha Onnelainen keväisessä Lahdessa. Onnelaisen mukaan kapean organisaation voimin toimivassa yrityksessä tehdään yhteistyötä useimpien ajoneuvovalmistajien ja laitetoimittajien kanssa, mikä tarkoittaa laajaa ja kattavaa tuotevalikoimaa.

”Myymme ja asennamme esimerkiksi vaihtolavalaitteita, takalaitanostimia, kippejä, nostureita sekä jätepakkareita ja tarvittaessa kauttamme saa myös alustan – joko uutena tai käytettynä vaihtoehtona”, avaa Lamminen yrityksen palveluvalikoimaa, johon kuuluu myös kuljettamiseen läheisesti liittyviä tuoteperheitä kuten lavoja.

Päällirakenteiden ja ajoneuvovarustelun parissa ikänsä toiminut Lamminen haluaa korostaa myös yrityksen asentajien ja työnjohdon hallussa olevaa kokemusta yhdessä joustavuuden kanssa.

”Kooltaan pienenä yrityksenä voimme toimia hyvin joustavasti ja asiakaslähtöisellä tavalla, jossa asiakas on meidän kaikkien pomo”, painottaa Lamminen, jonka mukaan yritys lupaakin pitää lupauksensa asiakasta kohtaan.

”Haluamme pitää lupauksemme ja mielestäni yksi ammattitaidon tunnusmerkeistä onkin olla lupaamatta liikoja”, jatkaa Onnelainen, jonka mukaan kooltaan pienellä yrityksellä on oltava ympärillään myös luotettava kumppanuusverkosto.

Lahtelaisyritys haluaa kasvaa alallaan merkittäväksi toimijaksi niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Ajoneuvomyynnissä ja jätehuoltoratkaisujen saralla toimialueena on koko Suomi, päällirakenteiden kunnossapidossa luotetaan enemmänkin paikalliseen asiakaskuntaan.

”Peruskuorma kerätään kuljetusliikkeistä, joskin haluamme ottaa osamme myös kuljetusalan ulkopuolella toimivista, mutta kuorma-autokalustoa käyttävistä yrityksistä, kuten rakennusliikkeistä”, maalaa Onnelainen tulevaisuutta. 

Rekkapajan tulevaisuudesta voit lukea lisää Konepörssin numerosta 4/2014, joka ilmestyy 27.3.2014.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi