Uutiset

Kuljetuskalusto

Liikuntasali raskaassa kuorma-autossa!

Kuljetusalan työntekijät kärsivät monista terveyshuolista: jatkuvasta istumisesta, kipeistä selästä ja lihaksista, epäterveellisestä ruokavaliosta ja painonnoususta sekä pitkistä sairaspoissaoloista. Oman terveyden ja kunnon huoltamiseen on vähän keinoja ja aikaa, koska liikkeellä ollaan pitkään ja vapaapäivät kuluvat palautteluun.

Saksalaisen Spedition Fehrenkötter -kuljetusyhtiön kuljettaja Heiko Gebhardt sai näihin pulmiin avukseen Mercedes-Benzin kehittämän TopFit-varustesarjan, joka kokonsa ja mittojensa ansiosta sopii suoraan hänen käyttämänsä Actrosin ohjaamoon. Setti koostuu istuinten väliin sopivasta kuntoilulaudasta ja niihin kiinnitetyistä kahvallisista vastinkuminauhoista, joilla kuljettaja voi kehittää ja ylläpitää lihaskuntoaan ja torjua selän ja nivelten jännitystiloja. FleetBoard Driver.app. -sovelluksen kautta tarjolla on kuusi erilaista harjoitusohjelmaa niskan, hartioiden, käsivarsien, vatsan ja selän lihasryhmien kehittämiseksi.

”Vihdoin voin yhdistää urheilun ja harjoittelun normaaliin työpäivään”, Gebhardt kiittää. Harjoittelulla ja ruokavaliomuutoksilla hän on myös onnistunut pudottamaan painoaan vuodessa 115:sta vain 80 kiloon.

Lue seuraavaksi