Uutiset

Kuljetuskalusto

Liftro-takalaitanostimet edustavat kotimaista toimintavarmuutta

Burmalainen metallimies Aye Tun Tai Wai viimeistelemässä turkulaiselle kuljetusliikkeelle menevää erikoismitoilla valmistettua Liftro-takalaitanostinta.

Lähes seitsemän vuotta Liftro-takalaitanostimia on testattu ja kehitetty omassa käytössä. Vasta tämän vuoden alusta niitä on alettu tosissaan markkinoida asiakkaille; kuljetusyrittäjille ja päälirakentajille ympäri Suomea ja nyt etsitäänkin uusia asennusliikkeitä eri puolilta maata. Erityisesti omistajakuljettajien piirissä, jotka huoltavat ja korjaavat suurelta osin itse kalustonsa, Liftro-takalaitanostimet ovat saaneet hyvän vastaanoton. Tähän mennessä nostimia on asennettu muutamia kymmeniä ja palaute on ollut pelkästään positiivista.

Vahvoja kotimaisia

Liftro-takalaitanostimen suunnittelussa on käytetty niin sanottua ”maalaisjärkeä” sekä vahvaa käytännön kokemusta. Kaikki komponentit ovat rakenteellisesti vahvoja, yksinkertaisia ja toimintavarmoja. Lisäksi komponentit ovat yli 80-prosenttisesti kotimaisia ja loputkin ovat laadukkaita ruotsalaisia ja eurooppalaisia. Nostimissa käytetty teräs tulee Rautaruukilta ja sylinterit Muuramessa sijaitsevalta Pematicilta.

Nostimien kasaus tehdään kokonaisuudessaan Liftrolla ja kaikki nostimet testataan ennen käyttöönottoa. Liftro on myös joustava takalaitanostimien valmistaja, sillä nostin voidaan tehdä asiakkaan haluamilla mitoilla ja värillä. Vakiokokoisia nostoteholtaan 1500 kg:n ja 2000 kg:n takalaitanostimia Liftrolta löytyy varastosta ja erikoiskokojakin saa reilun viikon toimitusajalla.

Tarkkaan harkittua toimintavarmuutta

Liftro-takalaitanostimissa hydrauliikkayksikkö säiliöineen sekä sähkökomponentit on sijoitettu suojaan tiiviin runkopalkin sisään, jossa lämpövastus huolehtii kosteuden poistosta. Molemmat yksiköt ovat helposti vedettävissä esiin palkin päistä liukuvien alustojen avulla. Sähkökytkimet ja automaattisulakkeet ovat normaaleja vahvavirtapuolen komponentteja. Vaihdettavat, merkkivalolla varustetut releet ovat erikoiskärjillä varustettuja ja rivin päässä on vaihdettava vararele. Lisäksi kaikissa käyttönappuloissa on sähkölämmitys. Sähköjärjestelmässä ei siis ole piirilevyjä eikä muutakaan haavoittuvaa elektroniikkaa.

Myös hydrauliikkapuoli on koottu laadukkaista osista. Hydrauliikkasylinterit ovat vahvat ja ne on varustettu lukkoventtiileillä. Hydrauliikan jakotukki on asennettu keskelle takapalkkia, jolloin kaikki hydrauliikkaletkut ovat samanpituisia. Nostimen mukana tuleva vakiopäillä oleva varaletku sopii kaikkien letkujen paikalle. Uuden Liftro-takalaitanostimen mukana tulevan ohjekirjan lisäksi takapalkin sisään laitetaan aina laminoitu sähkökaavio, jolloin asennukset sujuvat helposti.

www.liftro.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi