Uutiset

Kuljetuskalusto

Laurinaho teki hiihtorekan

Suomen hiihtomaajoukkueen mahdollisuudet huoltoon paranevat huomattavasti uuden liikkuvan huoltokeskuksen ansiosta. Rekan valmistamisen pääarkkitehtina oli Laurinaho Yhtiöt Parkanosta, joka rakensi NTM:n perävaunualustan päälle yhteistyökumppaneidensa kanssa hulppeat huoltotilat.

Huoltoperävaunu on 13,4 metriä pitkä ja 2,5 metriä leveä. Levennysosan ansiosta huoltotilan kokonaispinta-ala kasvaa reiluun 45 neliömetriin. Tuohon tilaan mahtuu seitsemän täysin varusteltua työpistettä eli jokaiselle huoltajalle.

Perävaunun vastuullisena rakentajana toimi Parkanolainen Laurinaho Yhtiöt Oy. Toimitusjohtaja Tommi Laurinaho totesi urakan olleen aikataulultaan erittäin tiukka.

”Perävaunun alusta tuli meille joulun aikaan. Siitä lähtien vaunua on rakennettu ahkerasti ja loppumetreillä unetkin jäivät vähiin.”

”Suurimman haasteen teki kaiken tarvittavan materiaalin hankinta. Vaunun valmistumisen mahdollisti hyvät yhteistyökumppanit ja heidän joustavuus. Suuri osa yhteistyökumppaneista sijaitsee kävelymatka etäisyydellä toimipaikastamme Parkanossa, mikä osaltaan helpotti projektin toteuttamista”, kiittelee Laurinaho.

Vetoauto on Scania Suomen vaihtoautorivistöstä löytynyt valioyksilö ja liisattu hiihtomaajoukkueen käyttöön. Kaksiakselinen rekanveturi on vuosimallia 2006, jossa moottorina on 420-hevosvoimainen Euro 4 -luokan Scania DT 12. Edessä tässä on paraabeli- ja takana ilmajousitus, ohjaamo on CR19 Topline.

Varsinaisessa käyttötarkoituksessaan vaunu toimii hiihtomaajoukkueen huollon tilana tarjoten seitsemälle huoltajalle oman työpisteen. Suksia varten vaunun keskellä on kaapistot ja rungon alla lisää pitkiä laatikoita.

Vaunu on rakennettu monikäyttöiseksi ja kalusteet siirrettäviksi. Kaapit ja pöydät on varustettu pyörin, joten ne on helposti siirrettävissä pois takalaitanostimen kautta.

Uutukainen esiteltiin Jämin SM-hiihtojen aattona 24. tammikuuta. Varsinainen tulikoe rekalle on Val di Fiemmen MM-kisat 20. helmikuuta – 3. maaliskuuta. ”Meitä lähtee MM-kisoihin seitsemän huoltajaa ja lisäksi perävaunussa on viileä ulkovoitelupiste, jota voidaan käyttää tarvittaessa”, maajoukkueen huoltopäällikkö Stefan Storvall kertoo.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi