Uutiset

Kuljetuskalusto

Lastbil 2022: Säiliöuutuus Nordic Tankilta

Nordic Tank

Artikkelukuva: Toimitusjohtaja Satu Heikkilä ja tekninen johtaja Henri Mattila Nordic Tankin uutuustuotteen edustalla. Alta purkavilla varustetuilla säiliöillä oleva yhdistelmä on tarkoitettu jauhemaisten ja rakeisten aineiden kuljetukseen.


Nordic Tank valmistaa Oulussa ajoneuvosäiliöitä ja säiliöperävaunuja vaativiin pohjoismaisiin käyttöolosuhteisiin. Lastbil 2022 -messuilla Nordic Tankin osastolla esiteltiin yhtiön osaamista kahden täysin erilaisiin kuljetustehtäviin tarkoitetulla säiliöyhdistelmällä.

Nordic Tank tunnetaan nestemäisten aineiden kuljetuksiin tarkoitettujen säiliöiden valmistajana. Jönköpingissä esillä oli näyttävä kemikaalikuljetuksiin tarkoitettu kahden puoliperävaunun muodostama B-juna-yhdistelmä.

”B-junan etuna on, että vetoautona voi käyttää aivan tavanomaista puoliperävaunun vetoautoa. Esimerkiksi auton korjaamokäynnin aikana ei säiliötä tarvitse seisottaa toimettomana, ja koeajot voidaan tehdä ilman ADR-ajolupaa. Auton vaihtaminen uuteen ei edellytä aikaa vievää säiliön vaihtoa, niin kuin tavallisesti säiliöauton kohdalla tehdään”, kuvailee Nordic Tankin toimitusjohtaja Satu Heikkilä B-junan etuja.

Todellinen uutuus Nordic Tankin osastolla oli alta purkavilla säiliöillä varustettu bulk-yhdistelmä jauhemaisten ja rakeisten tuotteiden kuljetukseen. Yhdistelmä on toteutettu tiiviissä yhteistyössä tilaajan, lietolaisen Powder-Transin kanssa. Vetoauton säiliötilavuus on 28 kuutiometriä ja perävaunun 45 kuutiometriä.

”Olemme pyrkineet käyttämään autosäiliöissä ja perävaunuissa mahdollisimman paljon keskenään yhteneviä komponentteja ja osia, ja nekin sellaisia, joita on yleisesti hyvin saatavissa. Sitä kautta on saavutettu joustavasti ja selkeästi huollettava tuote”, kertoo Heikkilä.

Heikkilän mukaan Nordic Tank on tällä hetkellä ainoa pohjoismainen valmistaja, jonka tuotannossa on tämän tyyppinen jauhemaisille tuotteille tarkoitetut alta purkavat autosäiliöt ja perävaunut.Lue seuraavaksi