Uutiset

Kuljetuskalusto

Lastbil 2022 – Kiinnostava kasettiyhdistelmä

Jyki-kasettiperävaunu

Artikkelikuva: Marko Pirttijärvi, Pajakulma Oy, Simo Santala, Simerk Oy ja Joonas Soininen, Jyki Oy, kiinnostusta herättäneen Simerkin kasettiyhdistelmän edustalla.


Jyki Group oli Lastbil 2022 -tapahtumassa mukana monipuolisella osastolla, joka esitteli konserniyhtiöiden tuotteita laajasti. Esillä olleet päällirakenteet ja perävaunut herättivät runsasta kiinnostusta.

Katseenvangitsija osastolla oli Jykin autojenkuljetusperävaunu täydessä henkilöautokuormassaan. Ruotsalaisen pituussäädöksen hyödyntämiseksi toteutus oli dollyn ja puoliperävaunun yhdistelmä, mikä ei suinkaan yksinkertaista muutenkin – ainakin maallikon silmin katsottuna – monimutkaista rakennetta.

Jyki-autojenkuljetusperävaunu
Jyki on toteuttanut ruotsalaiselle asiakkaalle ratkaisun autojen kuljetukseen. Dollya ja puoliperävaunua käyttäen yhdistelmäpituus voi Ruotsissa olla 25,25 metriä.

Länsinaapurin vaihtolava-autoilijoita kiinnosti neliakselinen siirtotelillä varustettu kippaava vaihtolavaperävaunu. Myös matala Ultra Low -puuvaunu keräsi ympärilleen kiinnostuneita.

”Ruotsalaiset ovat kyselleet paljon meidän kasettiyhdistelmästämme. Suomessahan viisiakselisen vetoauton ja neliakselisen kasettiperävaunun yhdistelmä on nykyisin tuiki tavallinen, mutta Ruotsissa laki ei tunne viisiakselista autoa, joten tämä akselijärjestys ei ole tarkoituksenmukainen täällä”, sanoo Pajakulman Marko Pirttijärvi.

Selkeästi tulevaisuuteen tähtäävä tuote oli Fokorin kori, joka oli asennettu täyssähköisen Volvo FE Electric -autoon. Takalaitanostin ja kuormatilan ilmalämpöpumppu saavat energiansa korin katolle asennettujen aurinkopaneelien lataamista akuista, jolloin ajoakkujen energiaa ei tarvitse käyttää korin toimintoihin. Muuttopalvelu Niemen autolle on annettu osuvasti nimi Electra.

Volvo FE Electric
Muutopalvelu Niemi Oy:n täyssähköisen Volvo FE:n Fokor-korin katolla on aurinkopaneelit, jotka tuottavat virtaa takalaitanostimelle ja ilmalämpöpumpulle.Lue seuraavaksi