Uutiset

Kuljetuskalusto

Lähes 60 vuotta polttoaineenkuljetussäiliöitä – Mattilan Säiliö Oy

Mattilan Säiliö on ollut alusta asti perheyritys. Sen perustajat, veljekset Erkki ja Otto Mattila aloittivat toiminnan vuonna 1948 Mattilan Konekorjaamo nimellä. Aluksi he korjailivat polkupyöriä, josta toiminta laajeni autokorjaamoksi ja varaosapalveluksi. Myöhemmin mukaan tulivat traktorit, tukkinosturit, maatalouden farmarisäiliöt ja kuorma-autojen päälirakenteet.

Vuonna 1955 toiminta siirtyi nykyiselle paikalle, Trossitielle 150 neliön tiloihin. Sittemmin tiloja on laajennettu 14 kertaa ja nykyisin hallitilaa on 2600 neliötä.

Jo 60-luvun alussa toiminnan painopiste siirtyi yhä enemmän kuljetussäiliöiden ja perävaunujen valmistukseen ja 1973 muutettiin yrityksen nimi Mattilan Säiliö Oy:ksi, joka kuvasi enemmän yrityksen toimintaa.

Vuonna 1979 Otto Mattila jäi pois perheyrityksestä ja yritys siirtyi Erkki Mattilan omistukseen. Vuonna 1991 yhtiössä tapahtui sukupolvenvaihdos, jolloin Erkin vanhin poika, Timo Mattila siirtyi toimitusjohtajaksi. Tänä päivänä yrityksessä työskentelevät Erkki Mattilan lapset ja lapsenlapset, joita on yhteensä 14. Lisäksi Mattilan Säiliö Oy työllistää 7 vierasta työntekijää.

Säiliöitä kokemuksella ja ammattitaidolla

Mattilan Säiliö Oy valmistaa vuodessa noin 25 säiliöyksikköä, mikä on noin 70 prosenttia yrityksen liikevaihdosta, loput tulee huolto- ja korjaustöistä. Suurin osa säiliöistä valmistetaan alumiinista, sillä 95 prosenttia niistä menee polttoainekuljetuksiin. Kemikaalikuljetuksiin valmistettavat erikoissäiliöt tehdään ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä.

Mattilan Säiliön tuotannosta 90 prosenttia menee kotimaahan ja loppu 10 prosenttia Baltiaan ja Ruotsiin, jonne tehdään säiliöitä ja perävaunuja alihankintana.

Levymateriaalit Mattilan Säiliölle tulevat pääasiassa Keski-Euroopasta samoin kuin perävaunujen akselit, jousenkorvat ja pumput sekä mittarit. Sen sijaan valmiit venttiilipaketit tulevat tamperelaiselta Wennstrom Flow Control Oy:ltä. Säiliöiden kiinnitys alustaan tehdään säädettävällä kiilatappikiinnityksellä. Kiilatappien reikäväli on 990 mm, jolloin sama säiliö saadaan sopimaan sekä Volvon että Scanian alustalle vaikka runkoleveys eroaa 80 mm.

Säiliöihin liittyvä tietotekniikka määräytyy yleensä öljy-yhtiön mukaan, esimerkiksi Nesteen kuljetuskalustossa käytetään Futura-järjestelmää.

Säiliöiden ja perävaunujen valmistus ja kokoaminen tapahtuu Mattilan Säiliö Oy:ssä alusta loppuun omissa tiloissa, ainoastaan maalaustyöt teetätetään alihankintana. Kokonaisuudessaan uuden säiliöajoneuvoyhdistelmän säiliön ja säiliöperävaunun valmistaminen alusta loppuun eri työvaiheineen kestää Mattilan Säiliö Oy:ssä kuukaudesta kahteen.

Uusien säiliöiden valmistamisen lisäksi Mattilan Säiliö Oy:ssä tehdään erilaisia muutos-, huolto- ja korjaustöitä. Esimerkiksi vetoauton säiliöiden keskimääräinen käyttöikä on noin 20 vuotta, jolloin se siirretään pari kolme kertaa autosta toiseen. Tämän jälkeenkin säiliö menee usein johonkin muuhun käyttöön. Myös perävaunuja korjataan ja vaihdetaan akseleita. Putkistoja ja venttiilejä muutetaan vanhemmissa säiliöissä ajanmukaisiksi. Säiliöiden määräaikaistarkastukset työllistävät säiliönvalmistajaa tasaisin välein, koska säiliöt pitää koeponnistaa kolmen vuoden välein ja mittarien vakautukset tehdään kahden vuoden välein.

Lait ja säädökset ovat yksi työllistävä osa-alue säiliönvalmistajalle. Säädökset kun muuttuvat vähintäänkin kahden vuoden välein. Tälläkin hetkellä käydään vääntöä säiliön muodosta EU:n ja Suomen välillä.

Toinen säiliönvalmistajia työllistävä asia on tarkastukset. Kaikille säiliöille on tehtävä painetarkastus, tyyppitarkastus (tyyppihyväksynnät kaikille autoille ja perävaunuille vuoden 2010 alusta), rekisteröintikatsastus ja öljy-yhtiön käyttöönottotarkastus. Nämä tarkastukset ovat osittain päällekkäisiä ja aiheuttavat myös siten ylimääräisiä kustannuksia.

www.mattilansailio.fiMiika Nyrö

Lue seuraavaksi