Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuorma-autonkuljettaja, hae ammattipätevyyskortti nyt!

Ammattipätevyysmerkintää kannattaa hakea nyt!

Kuorma-autonkuljettajien ammattipätevyyden siirtymäaika päättyy 10.9.2014 ja ammattipätevyyskorttia tai merkintää ajokorttiin kannattaa hakea jo nyt välttääkseen syksyn ruuhkat. Kaikkien ajanjaksolla 10.3.–10.9.2014 ammattipätevyyskorttia hakeneiden kortit ovat voimassa syyskuuhun 2019 asti tai siihen asti, kun henkilön ajo-oikeus on voimassa.

”Ammattipätevyyskorttia kannattaakin hakea heti, kun tarvittava koulutus on suoritettu”, muistuttaa Trafin yksikönpäällikkö Marko Rajamäki: ”Tällöin välttää myös siirtymäajan loppuruuhkat.”

Siirtymäajan päättymisen jälkeen ammattipätevyyden alaisia ajoja kuorma-autolla ajavilla kuljettajilla on oltava ammattipätevyyskortti tai merkintä ammattipätevyydestä ajokortissa. Jos jatkokoulutusta ei ole suoritettu ja merkintää ajokorttiin tai ammattipätevyyskorttia ei ole saatu tähän päivään mennessä, saa kuorma-autoa ajaa ainoastaan erikseen määritellyissä tapauksissa, kuten pelastustoimen hälytysajoissa.

Tavoitteena liikenneturvallisuuden lisääminen

Ammattipätevyyden ylläpito vaatii kuljettajalta jatkokoulutusta 35 tuntia, eli 5 päivää viiden vuoden jaksoissa. Jatkokoulutuksen opetukseen on aina sisällytettävä ennakoivan ja taloudellisen ajamisen koulutusta 7 tuntia.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä liikenteen ja kuljetuksien turvallisuutta sekä parantaa kuljettajien edellytyksiä tehtäviensä hoitamiseen. Jatkokoulutus on tarkoitettu ammatissa jo toimiville kuljettajille ja sen tavoitteena on tukea kuljettajan ammattia lisäämällä hänen ammatillisia valmiuksiaan, terveyttä sekä jaksamista ammatissaan.

Ammattipätevyystiedot kätevästi netistä

Kuorma-autonkuljettajat voivat muiden ammattikuljettajien tavoin tarkistaa omat ammattipätevyystietonsa maksutta Trafin nettipalvelusta. Palvelu auttaa omien tietojen hallinnassa, siitä voi tarkistaa perus- ja jatkokoulutustiedot esimerkiksi kuinka monta päivää ammattipätevyyskoulutuksesta on suoritettu. Tiedot voi tarvittaessa myös tulostaa osoitteen www.trafi.fi/sahkoisetpalvelut kautta.

Lue seuraavaksi