Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuorma-autoihin ja niiden perävaunuihin heijastavat merkinnät

Heinäkuun alusta voimaan tuleva liikenne- ja viestintäministeriön asetus koskee ensi kertaa käyttöön otettavia raskaita kuorma-autoja ja niiden perävaunuja. Yli 7,5 tonnin kuorma-autoille ja yli 3,5 tonnin perävaunuille tulee pakolliseksi yhtenäinen ääriviivamerkintä ajoneuvon takana ja osittainen ääriviivamerkintä sivuilla.

Heijastavan ääriviivamerkinnän vaatimus taakse koskee ajoneuvoja, jotka ovat leveydeltään yli 2,1 metriä. Yli kuuden metrin pituisissa raskaissa kuorma-autoissa ja niiden perävaunuissa on käytettävä merkintöjä sivuilla.

Asetuksella täsmennetään myös vaatimuksia ajoneuvoissa sallittavista heijastavista mainoksista. Heijastavia mainoksia saa jo heinäkuun alusta lähtien asentaa yli kuuden metrin pituisiin pakettiautoihin sekä O2-luokan perävaunuihin. O2-perävaunun kokonaismassa on vähintään 0,75 tonnia, mutta enintään 3,5 tonnia.

Mainokset tulee sijoittaa ajoneuvon sivuille yhtenäisen ääriviivamerkinnän sisään. Isompien ajoneuvoluokkien osalta säännökset heijastavista mainoksista säilyvät ennallaan.

Liikenne- ja viestintäministeriö

Lue seuraavaksi