Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetusliike Järvimäki Oy – elintarvikekuljetuksien edelläkävijä

Elintarvikekuljetuksiin erikoistuneella Kuljetusliike Järvimäki Oy:llä on ollut käytössä poikkeusluvalla heinäkuun alusta, ensimmäinen lokakuuta voimaan astuneen, mitta- ja massauudistuksen mukainen 4,4 metriä korkea kaksitasoperävaunu. Tämä VAK Oy:n valmistama, hydraulisilla välitasoilla oleva kaksitasoperävaunu on mahdollistanut vähittäiskauppa- ja meijerirullakkojen kuljettamisen kahdessa kerroksessa.

Kuljetusliike Järvimäki Oy on kurikkalaisen Urho Järvimäen vuonna 1937 perustama perheyritys, joka on erikoistunut elintarvikekuljetuksiin jo 1950-luvulta lähtien. Yritys tarjoaa asiakkailleen lämpötilasäädeltyjen kuljetuksien lisäksi myös terminaali- ja varastointipalveluja Seinäjoella, jossa sillä on 1400 neliötä lämmintä, 500 neliötä viileää ja 300 neliötä pakastevarastotilaa.

Järvimäki Oy liikennöi kotimaassa pääsääntöisesti Etelä- ja Länsi-Suomen alueella, mutta yhteistyökumppaniverkoston kautta yritys tavoittaa koko Suomen. Ruotsiin ja Benelux-maihin yritys harjoittaa säännöllistä liikennettä.

Tarve kaksitasolastaukselle oli olemassa Järvimäki Oy:ssä, koska kuljetettava tavara on pääasiassa meijeri- ja kauppatavararullakoita, joissa paino tulee hyvin harvoin rajoittavaksi tekijäksi. ”Uuden täyskorkean perävaunun kuormaan mahtuu nyt esimerkiksi 96 meijerirullakkoa ja 57 tukkurullakkoa. Suunnitteilla on vetoauto, joka mahdollistaa koko yhdistelmän lastaamisen kahteen kerrokseen ko. rullakoilla. Kasvaneen maksimikokonaispainon myötä tila pystytään hyödyntämään myös painavammalla tavaralla. ’Korkea täyttöaste on parasta ympäristöpolitiikkaa’ ”, toteaa Ari Järvimäki.

Ylätasot alhaalla. Vasemmassa takakulmassa alhaalla näkyvät tason lukituksen merkkivalot ja niiden yläpuolella jousituksen nosto- ja laskunapit. Kuormatilan lattialla näkyvät ylätasojen takalaidat, jotka estävät tavaroiden putoamisen tasolta.

Kuormatilan ylätaso on jaettu kolmeen yhtä pitkään tasoon, joiden kunkin kuormankantokyky on 4500 kg. Tasot voidaan nostaa ja laskea erikseen langattomalla kaukosäätimellä.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi