Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetusala arvostetaan korkealle!

Valtaosa vastaajista vaatii, että maanteiden tavaraliikenteen tulee pysyä suomalaisten kuljetusyritysten hallinnassa. Lisäksi todettiin kuljettajien olevan ammattitaitoisia ja kuorma-autojen käyttäytyvän asiallisesti liikenteessä.

Arvostuksen tulisi näkyä myös valtiovallan päätöksissä ja panostuksissa kuljetusalan hyväksi, totesi toimitusjohtaja Iiro Lehtonen kyselyn myönteisistä tuloksista Jyväskylässä Kuljetus 2011 -messujen aattona.

Sen sijaan kuljetusyritysten panostusta ympäristöasioihin ei tunneta riittävästi. SKAL:lla on vuodesta 2008 ollut Litra päivässä -klubi, joka tarjoaa jäsenilleen vihreän liikenteen aatetta ja käytännönläheisiä energiatehokkuusvinkkejä. Klubissa on jo yli tuhat jäsentä, jotka ovat sitoutuneet säästämään polttoainetta ja toimimaan ympäristön hyväksi. Kyselyn tulosten perusteella alan on tehtävä ympäristöpanostustaan tutummaksi suurelle yleisölle.

SKAL teetti gallupkyselyn Jyväskylän Ammattikorkeakoulun insinööriopiskelijoilla 8.4. ja siihen vastasi liki 700 jyväskyläläistä. Suurin osa vastanneista oli 18 – 40 -vuotiaita ja 70 prosenttia heistä tiesi sen, että maanteitse tavaratonneista kuljetetaan Suomessa liki 90 %.

Lue seuraavaksi