Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus Mäkivaaralle kaksi uusien mittojen Sisu-yhdistelmää

Porilaiselle Kuljetus Mäkivaara Oy:lle luovutettiin vastikään kaksi Sisu Rock 8×4 –sorakasettiyhdistelmää, jotka on mitoitettu lokakuun alusta voimaan tulevien uusien kokonaismassojen mukaan.

”Päätimme, että uudet painot pitää päästä hyödyntämään heti, kun ne tulevat voimaan”, sanoo kuljetusyrittäjä Markku Mäkivaara hankinnan taustoista.

Uudet yhdistelmät on mitoitettu 68 tonnin kokonaismassalle. Yhdistelmän omapaino on vain 24,7 tonnia, joten hyötykuormaa saadaan 43,3 tonnia. Autoja tullaan käyttämään normaalin maansiirtoajon lisäksi etenkin pidemmissä siirtoajoissa. Tällaista ajoa Mäkivaaralla on esimerkiksi pilaantuneen maa-aineksen kuljetuksissa.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttänyt Kuljetus Mäkivaara toimittaa maa- ja kiviaineksia lähinnä Satakunnan alueelle.  Yrityksen perusti Markku Mäkivaaran isä Altti Mäkivaara vuonna 1963 kuljettamalla puuta ja soraa yhdellä autolla. Sittemmin yritys on keskittynyt maa- ja kiviaineskuljetuksiin.

Nykymuodossaan yritys on toiminut vuodesta 1990, kun Markku Mäkivaara tuli yritykseen toiseksi osakkaaksi.  Toiminnassa on mukana nyt myös kolmas sukupolvi, kun Markun poika Markus toimii kuljettajana. Oman kiviainesmyynnin lisäksi yritys hoitaa myös teollisuuden oheistuotekuljetuksia, esimerkiksi läjityksiä ja murskausjätekuljetuksia.

Mäkivaaralla on laivastossaan yli kymmenen erityyppistä yhdistelmää. Mäkivaaran mukaan kippipuolikkaat ovat lyhyellä matkalla ehdottomia. Nykyisin jo puolet autoista on varustettu automaattisella vaihtamisjärjestelmällä.

”Automaatti tasaa huomattavasti kuljettajien välisiä eroja polttoaineen kulutuksessa ja pitkällä tähtäyksellä vähentää myös voimalinjan korjauskustannuksia”, sanoo Mäkivaara. Telivetoisissa Sisu Rock 8×4 autoissa on 550-hevosvoimainen Mercedes-Benz V8-moottori ja automatisoitu PowerShift vaihtamisjärjestelmä. Neliakseliset Jyki-perävaunut ja Elg-automaattikasetit on toimittanut Ajardos Oy Nummelasta.

Ajardoksen Pekka Halme (vas.) ja Sisun kuorma-automyyjä Reijo Virtamo (oik.) luovuttivat uudet yhdistelmät Markku ja Markus Mäkivaaralle Nummelassa.

Lue seuraavaksi