Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus-Logistiikka: Scanian kuljettajakilpailun voittaja ratkeaa

Kaksitoista kuljettajaa on selvittänyt tiensä Scanian kuljettajakilpailun loppukilpailuun, joka järjestetään Kuljetus-Logistiikka 2019 -messujen yhteydessä. Kaksipäiväisen loppukilpailun jälkeen voittaja matkaa Scanian tehtaille Södertäljeen, jossa hän kohtaa 24. ja 25. toukokuuta muut Euroopan parhaat kuljettajat. Kuljettajakilpailut ovat osa Scanian pitkäjänteistä työtä liikenneturvallisuuden ja ammattikuljettajien aseman parantamiseksi.

”Scanian kuljettajakilpailun avulla haluamme korostaa, että raskaan ajoneuvon kuljettaja on tärkein yksittäinen tekijä, kun tarkastellaan kuljetusliiketoiminnan taloudellisuutta, ympäristöä tai liikenneturvallisuutta. Tämänkertaisen kilpailun kolme teemaa ovatkin aja turvallisesti, aja ympäristöystävällisesti sekä tietenkin aja voittaaksesi”, kertoo Suomen kilpailun johtaja, Scanian kuljettajakoulutuksesta vastaava valmennuspäällikkö Erno Sirviö

Suomessa Scanian kuljettajakilpailu käynnistyi tammikuussa teoriakokeella, jonka jälkeen runsaat 70 kilpailijaa kutsuttiin aluekilpailuihin Hämeenlinnaan, Jyväskylään ja Ouluun. Jokaisen aluekilpailun neljä parasta pääsi loppukilpailuun. 

Vanhoja tuttuja ja uusia kasvoja

Suomen finaalissa Scanian kuljettajakilpailun ensikertalaiset Kari Ilves, Jouni Siekkinen ja Arto Äikäs haastavat yhdeksän muuta loppukilpailijaa, jotka aikaisemmin ovat olleet Scanian nuorten kuljettajien kilpailun (YETD, Young European Truck Driver) loppukilpailussa Suomessa. Tämän vuoden finalistien joukossa on vuoden 2015 YETD-voittaja Jukka Haanpää sekä vuoden 2012 voittaja Janne Hötti.

Loppukilpailussa ovat mukana seuraavat kuljettajat: Petri Ala-Korpela, Tero Ala-Korpela, Jukka Haanpää, Janne Hötti, Kari Ilves, Mikko Kemppainen, Toni Kuosmanen, Ville Pöllä, Jouni Siekkinen, Harry Winqvist, Kalle Ylönen ja Arto Äikäs.

Ajotaitoa ja kilpailuhermoja testataan vaativissa ajotaitotehtävissä

Kaksipäiväinen loppukilpailu alkaa perjantaina 10. toukokuuta klo 10.00 Messukeskuksen ulkoalueella. Päivän aikana kilpaillaan kolmessa erilaisessa ajotaitotehtävässä, jotka vaativat taitoa, tarkkuutta sekä hyviä kilpailuhermoja. Tehtävät ajetaan kaasumoottoreilla varustetuilla uuden sukupolven Scania R 410 -puoliperävaunuyhdistelmillä. Polttoaineena on biokaasu. 

Kahdeksan kuljettajaa jatkaa kisaa lauantaina alkaen klo 10.00. Pronssiajo alkaa klo 14.30 ja klo 14.45 on vuorossa finaaliajo, jonka jälkeen on palkintojen jako. Voittajalle Scania Finans luovuttaa matkalahjakortin. Toiseksi tullut saa palkinnokseen Nokian Raskaat Renkaat Oy:n rengaspaketin ja kolmas Dimex Oy:n työvaatelahjakortin.

Kilpailun voittaja edustaa Suomea Euroopan finaalissa, joka järjestetään 24.-25. toukokuuta Södertäljessä. Euroopan paras kuljettaja voittaa omakseen 100 000 euron arvoisen uuden Scania-kuorma-auton.

Scanian kuljettajakilpailun pitkät perinteet

Tämänvuotinen Scanian kuljettajakilpailu on vuorossaan seitsemäs Euroopassa. Vuosina 2003, 2005, 2007, 2010, 2012 ja 2015 kilpailu oli nimeltään Young European Truck Driver (YETD). Aikaisemmissa kilpailuissa kilpailijoilla oli ikärajana ensin 30 ja myöhemmin 35 vuotta, mutta nyt kilpailu on avoin kaikenikäisille ammattikuljettajille.

Vaikuttava yhteistyökumppanijoukko

Scanian kuljettajakilpailun Euroopan laajuisia yhteistyökumppaneita ovat Euroopan Unioni sekä kansainvälinen maantiekuljetusjärjestö IRU.
Suomessa kaupallisia tukijoita ovat Dimex, Gasum, Nokian Raskaat Renkaat, PNO Trailer, Scania Finans sekä Viking Line Cargo. Alan merkittävistä toimijoista yhteistyökumppaneita ovat Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Suomen Kuljetus ja Logistiikka ry SKAL, Poliisi, Liikenneturva, Rahtarit ry, Suomen Punainen Risti, Koulutuskeskus Salpaus, EcoCenter sekä CAP-Group.

LUE MYÖS: Nokian Renkaat tukee Scania Driver Competitions -kilpailua

Lue seuraavaksi