Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus Auvinen Oy säväyttää – Highway Hero

Siitä piti tuleman ihan tavallinen massaan sulautuva bulkkiauto – sellainen normaali työkalu. Siitä tuli kuitenkin Highway Hero, jonka keulailmeeseen on haettu piirteitä amerikkalaisautoista, mutta samalla Mercedes-Benzin linjauksia kunnioittaen.

Katso video: Kuljetus Auvinen Oy säväyttää – Highway Hero  

”Käytännössä kaikki rakenteet ovat käsin valmistettuja, mutta laadullisesti halusimme tehdä tuotteen, joka näyttäisi tehdastekoiselta”, summaa Sassi projektia. Hio-Mexin osaamista hyödynnettiin niin ruostumattoman teräksen kuin alumiininkin muokkaamisessa. Helmakoteloiden, lokasuojien ja lukuisten ruostumattomasta teräksestä valmistettujen komponenttien valmistamiseen on käytetty noin 1800 työtuntia. 

Bulkkikuljetusten parissa toimiva Kuljetus Auvinen Oy on yhdessä tiiminsä kanssa nostanut ajoneuvorakentamisen jälleen uudelle tasolle. Elokuisessa Power Truck Show -tapahtumassa julkisuuteen ensi kertaa ajettu Highway Hero on kymmenhenkisen tiimin tinkimättömän työn tulos, joka yllättää ja hämmästyttää monellakin saralla. Siemenet projektin valmistumiselle kylvettiin kuitenkin jo vuosikymmeniä sitten.

”Pikkupoikana katsottiin televisiosta Movin On -sarjaa, joka taisi olla ainoa rekkailuun liittyvä televisiosarja tuohon aikaan”, kertoo Mika, jonka mukaan nyt valmistunut Highway Hero on järjestyksessään kahdeksas rakennettu yhdistelmä.

Alkujaan tästäkin piti tulla ihan tavanomainen työkalu, mutta vuodentakainen laivamatka Ruotsin Nordic Trophy -kisasta takaisin Suomeen muutti kaiken.

”Pokkasimme Xtarilla kisasta kolmospalkinnon, mikä on mielestäni hieno saavutus silloin jo ”vanhalle” autolle. Laivan kannella istuessamme kerroin tiimiläisille viikon päästä maahan saapuvasta uudesta alustasta. Kysyin, josko Hio-Mex tekisi autoon pari rosteriosaa”, summaa Mika vuodentakaisia tilanteita.

Parista rosteriosasta alkanut jutustelu kääntyi nopeasti visiointiin yhdistelmän täydellisestä customoinnista. Mikan Movin On -muistojen pohjalta syntyi ajatus American Mercedeksestä.

”Ulkokannella alkanut visiointi jatkui läpi illan ja pätkän yötäkin. Aiheeseen palattiin kuitenkin vasta parin päivän kuluttua, kun joku uskalsi kysyä, että olitko tosissasi”, kertaa Mika.

Autorakentamisen parissa pitkän päivätyön tehnyt Mika on osallistunut Ruotsin Nordic Trophy -kisaan vuodesta 1997 saakka ja kotiin tuomisina on ollut kymmenittäin toinen toistaan suurempia pokaaleja. Auvisen autoilla on voitettu myös useita pääpalkintoja – aina Scanialla. 

”Nordic Trophyn voittaminen Mercedeksellä on yksi toteutumattomista toiveista, joten tiimiläisen esittämään kysymykseen totesin olevani tosissani”, muistelee Mika Highway Heron äärellä.

Projekti polkaistiin käyntiin saman tien perusteellisella suunnittelulla – tosin laivamatkalla määriteltyjen raamien puitteissa. Teemana tulisi olemaan Amerikka ja värinä vihreä. Niin tässä kuin Auvisen muissakin projekteissa kiinteästi mukana olleen Hio-Mex Oy:n Mika Sassin mukaan Highway Herossa on lukematon määrä yksilöllisesti suunniteltuja ratkaisuja, joiden valmistamiseen ja viimeistelyyn käytettiin huomattava määrä resursseja.

Maalaus on yksi suurimmista kokonaisuuksista, joka on tehty tunnettujen osaajien, Billackeringen i Mjölby AB:n ja Perttu Papusen yhteistyönä. Alan huippunimiin lukeutuva Perttu Papunen muutti puoleksi vuodeksi Ruotsiin maalaamaan motiivikuvia Billackeringen i Mjölby AB:n toteuttaman perusmaalauksen jatkeeksi. Tämän kokoluokan ajokin maalaaminen ei ole hätäisen maalarin työtä, sillä pohjatyöhön ja perusväritykseen käytettiin noin puolitoistatuhatta tuntia motiivien toteuttamisen vaatiessa 1200 tuntia.

Highway Heron maalausteemassa yhdistyy Amerikka, unelmat ja Mikan musiikkimaku. Rekkojen ja artistien Johnny Cashin ja Fredrik Lundmanin ohella teemassa esiintyvät tunnetut autonkuljettajat Lisa Kelly ja suomalaissyntyinen Juuso ”The Rebel” Lehtinen. The Rebelin pitkäaikaisena unelmana oli päästä ajamaan rekkaa Yhdysvaltoihin – sittemminhän unelma on toteutunut.

Verhoomo Priman Lasse Vänttinen on loihtinut ohjaamoon American Diner -tyyppisen sisustuksen. Actroksen originaali sisustus mukavine vuoteineen on vaihtunut mustavalkoisen ruutukuvioituun lattiaan ja vihreävalkoiseen nahkaverhoiluun. Maukkaana yksityiskohtana on arkistojen kätköistä löytynyt aito 1950-luvun jukeboxi!

Ajoneuvojen rakentaminen ja varustaminen on ollut lähellä Mikan sydäntä jo vuosien ajan. Huikeiden mestariteosten ohella bulkkikuljetusten parissa toimivassa yrityksessä nojataan myös tavanomaisiin ja vähemmän huomiota herättäviin yhdistelmiin. Ajoneuvojen varustelussa huomioidaan kuitenkin aina työkäytön asettamat vaatimukset – myös Highway Hero aloittaa arkisen aherruksen ajan ollessa sille kypsä.

”Kuljetusalan arvostus ei ole korkea, mutta siitä huolimatta tunnen ylpeyttä niin työstäni kuin koko alasta. Isäni aloitti autoilijana vuonna 1953 ja meillä on edelleen muutamia keskeytyksettä jatkuneita asiakkuuksia”, kertoo Mika elokuisena arkipäivänä ajojärjestelypuhelimen keskeyttäessä tarinoinnin säännöllisesti.

Mikan mukaan tämäntyyppisellä autolla liikkuessaan ja pysähtyessään saa aina juttukavereita.

”Tehdäänkö tällä töitä”, on yleisin kysymys ja Mikan mukaan kysyjien hämmästys on suuri, kun kertoo auton liikkuvan lähes taukoamatta kelissä kuin kelissä. Monesti puhe kääntyy myös raha-asioihin, joista Mika vaikenee.

”Toiset viettävät vapaa-aikaansa mökillä – toiset veneilevät. Meillä vapaa-aika kuluu näiden parissa, eikä harrastuksille pidä laskea hintaa”, toteaa Mika diplomaattisesti. 

Louisvillessä järjestettävä Mid-America Trucking Show saattaa ensi maaliskuussa saada halleihinsa ensimmäinen eurooppalaisauton. Tavoitteena on nimittäin osallistua tapahtumaan Highway Herolla. ”Louisvillen tähtitaivaan alla voisi sitten todeta, että tämä oli se viimeinen auto”, summaa Mika tulevaa.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi