Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2017: Runsaasti varusteltu V-Slider

Vahtolaisella VAK Oy:llä oli esillä Kuljetus 2017 -näyttelyssä ensimmäistä kertaa todellinen monitoiminen, kolmeakselinen V-Slider -puoliperävaunun vetovaunu.


Se edustaa yrityksen omaa tuotekehitystä. Jo aiemmin esitelty V-Slider on saanut tässä runsaasti uusia ominaisuuksia, kuten perälautanostimen ja rullaoven taakse. Kuvan yksilössä on myös kokosivun aukeava vasen seinä ja sen kuormatila täyttää kylmäkuljetuksia koskevan FNA-luokituksen. Kuormatilassa on lisäksi mahdollisuus kaksitasolastaukseen. Vaunu syntyi loppuasiakkaan kanssa pitkälle yhdessä suunnitellen.
Perälautanostimen käyttö ja itse kuormatilan siirto etu- ja taka-asentoon tapahtuu langattoman kauko-ohjaimen avulla. Lopussa on lyhyt video siitä miten V-Sliderin kuormatila liikkuu taakse omatoimisesti ilman vetoauton läsnäoloa.

Taka-ovien virkaa hoitaa tässä autotalleista tuttu rullaovi, jota VAK Oy:n myyntipäällikkö Jarmo Laine toisessa kuvassa parhaillaan sulkee. Rullaoven ja perälautanostimen väliin jäävä kolo voidaan tarvittaessa peittää rullautuvalla pressulla. Se jää tiivisti takakehää vasten eikä ala näin lepattamaan. Kuvan vaunu lähti heti messujen jälkeen Transmarille vetohommiin.

VAK:in osastolla nähtiin V-Sliderin lisäksi muitakin perävaunuja.

Lue seuraavaksi