Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2017: Erikoislavettivaunuja Kuopiosta

Kuopiossa toimiva Car Office Reijo Roponen Oy on tuonut maahan ja markkinoinut belgialaisia Faymonville-lavettiperävaunuja jo 22 vuoden ajan. Kaikki perävaunut valmistetaan räätälintyönä asiakkaan tarpeiden mukaan. Toimitusajaksi ilmoitetaan 5 – 6 kuukautta.


Faymonville on perheyritys, ja erilaisia erikoislavettivaunuja valmistuu vuodessa lähemmäs kaksi tuhatta. Vaunujen käyttökohteita ovat monenlaisten työkoneiden kuljetukset sekä teollisuuden siirrot. Viime aikoina toimintaa on vilkastuttanut tuulivoimaloiden määrän kasvu, ja sen myötä alan välineiden kuljetukset ovat myös lisääntyneet. Määrän kasvun lisäksi myös tuulivoimaloiden rakenteet ovat suurentuneet. Ne asettavat näin uusia haasteita kuljetuskalustolle.
”Car Office Reijo Roponen Oy:n aloittaessa vuonna 1995 ei Suomessa ollut ainuttakaan Faymonvillen lavettivaunua. Tänä päivänä niitä liikkuu teillämme parisen sataa”, laskeskelee Car Officen käynnistänyt Reijo Roponen. Myynti ja varaosapalvelu hoidetaan Kuopiosta käsin. ATOY hoitaa huollot maanlaajuisesti. Erikoisinta Faymonvillen lavetilla kuljetettua rahtia tiedusteltaessa vastaa Pekka Roponen (kuvassa), että Miina Äkkijyrkän peltilehmä.

Esillä ollut lavettiperävaunu on Faymonvillen malliston pienimmästä päästä. Messujen jälkeen se lähti ajoon siilinjärveläiselle Kuljetusliike Karjalainen & Kumppanit Ky:lle Lapinlahteen.

Lue seuraavaksi