Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2017: Betonielementeille kyytiä

Suomen itärajalla Joutsenossa toimiva Toplift Finland Oy oli tuonut näytille erikoisrakenteisen betonielementtien kuljetusvaunun. Se on jatkumoa vuoden alussa savonlinnaiselle Kuljetusliike Pulkkinen Oy:lle toimitetulle vastaavanlaiselle vetoauton päällirakenteelle. Tämä uutuusvaunu lähti messujen jälkeen Pulkkiselle kyseisen veturin vedettäväksi.

Kuljetusvaunu on nimenomaan suunniteltu ja toteutettu betonielementtien turvalliseen kuljetukseen, kuten veturinsakin. Reunoissa on kiinteät pystypalkit, joihin elementit voidaan sitoa tukevasti. Erikokoisten elementtien kiinnitystä helpottavat säädettävät kampapukit sekä muut pikakiinnitteiset tuet. Pystypalkkien päällä kulkee kiinteä kävelytaso, joka myös tukevoittaa rakennetta. Korkealla on kävelyn turvaksi laidoissa alas taittuvat alumiiniset kaiteet. Ne lisäävät kuljettajan turvallisuutta oleellisesti, kun hän joutuu kiipeilemään ylhäällä elementtejä kiinnitellen. Tukeva lattiarakenne mahdollistaa muidenkin raskaiden kappaleiden kuljetuksen. Kylkipressuun on liimattu samasta materiaalista olevia pystylistoja, joiden avulla sivupressu voidaan kiinnittää helposti pystypalkkeihin (pikkukuva). Näin vältytään sivujen lepatukselta ja pressun käyttöikä pitenee.

Nähdyn viisiakselisen betonielementtien kuljetusvaunun omapaino on 12 060 kiloa ja kokonaispaino 42 tonnia. Pituus on 13 metriä, leveys 2,55 metriä ja korkeus alumiinikaiteet alas laskettuna 4,05 metriä. Topliftin betonielementtivaunuja on saatavana asiakkaan haluamin mitoin, joiden mukaan myös tilavuudet määräytyvät.

Lue seuraavaksi