Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2013 on avoinna

Suomalaisen kuljetusalan osaajat ja ammattilaiset kokoava Kuljetus 2013 -näyttely on avautunut. Jyväskylän Paviljongissa on 23 000 neliömetrin verran kuljetuskalustoa, tarvikkeita ja näihin liittyviä palveluita. Kolmipäiväiset messut ovat suurimmat koskaan Jyväskylässä järjestetyt messut. Mukana tapahtumassa ovat kaikki kuorma-automerkit sekä useimmat pakettiautomerkit ja päällirakentajat.

Messujen avauspuheenvuoron käytti kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkunen, joka korosti puheessaan kuljetusalan tärkeyttä.
”Suomen sisäisistä kuljetetuista tavaratonneista 90 % kulkee maanteillä ja henkilöliikenteestä 93 %. Siksi on tärkeää, että tiestön kunnosta pidetään huolta ja hallitus osoittaakin kehyskaudella tiestön kunnostukseen 55 miljoonaa euroa lisärahoitusta, jotta logistisesti kriittisimmät kohdat saadaan korjattua. Samoin on huolehdittava yrittäjien mahdollisuuksista investoida ajantasaiseen kalustoon”.

Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio otti avauspuheessaan esiin raskaan kaluston mitta- ja massauudistuksen. Kallio tähdensi puheessaan, että autokaupan normalisoitumiseksi on tärkeää, että päätös asiasta saadaan mahdollisimman pian. Jotta liikenneturvallisuutta ei tarpeettomasti vaarannettaisi ja päästöt pysyisivät kurissa olisi myös tärkeää, että vanhan kaluston muuttaminen rajoitettaisiin Euro 4 –päästönormin täyttävään tai sitä uudempaan kalustoon.

Kolmipäiväinen näyttely huokui myönteisyyttä ja uskoa kuljetusalan tulevaisuuteen.

Tästä jälkitunnelmiin

Lue seuraavaksi