Uutiset

Kuljetuskalusto

Korona toi kiirettä – Kilon Osuus-Autoon yhdeksän uutta Sprinter-kylmäkuljetusautoa

Koronavirus aiheutti maassamme miltei kaikille aloille suuria muutoksia ja
esimerkiksi runsaasti elintarvikekuljetuksia hoitaville kuljetusyrityksille –
kuten 80 ajoneuvon Kilon Osuus-Autolle – nopea reagointi oli välttämätöntä.
”Jouduimme pikaisella aikataululla hankkimaan lisää kylmävarusteltuja
pakettiautoja johtuen pandemian aiheuttamasta kasvupiikistä ruoan kotiinkuljetuksissa. Kysyntä suorastaan räjähti ja kaikki olemassa oleva kapasiteetti oli hetkessä ylityöllistettynä. Eikä pelkästään meillä itsellä, vaan kaikilla alan toimijoilla. Kesä on tulossa ja lämpötilat nousussa, joten on selvää, ettei ilman kylmälaitteita olevilla tilapäisautoilla pärjättäisi pitkään vaan kylmäautojen lisäys oli väistämätöntä”, kertoo Kilon Osuus-Auton (KOA) toimitusjohtaja Ari Savisalo.


”Meillä KOA:lla korona on vaikuttanut kahdella tavalla: toisaalta
kotiinkuljetukset ovat lisääntyneet merkittävästi ja vähittäiskaupan jakelutkin kasvaneet. Toisaalta ravintolajakelu loppui kuin seinään. Ikävintä on kuitenkin ennustettavuuden vaikeus uudessa tilanteessa. Riskinottoa vaaditaan entistä enemmän, jotta pystytään palvelemaan asiakkaitamme uudenlaisessa kysyntätilanteessa. Mitään takeita tilanteen jatkumisesta ei kuitenkaan ole”, Savisalo korostaa.

Mercedes-Benz toiminnan takeena

Vehotrucksin myyntipäällikkö Olli-Pekka Narvio on hyvin tyytyväinen yhdeksän
kylmäkuljetus-Sprinterin nopean varustelun ja toimituksen onnistumisesta.
KOA:n kuljetusesimies Severi Ruuska on kuunnellut kuljettajien palautetta
tarkoin ja ajoneuvoihin on oltu hyvin tyytyväisiä.

”Uusien autojen varustelu on meille tavanomainen. Kylmälaite, eristys ja
valmius pakastimelle. Mercedes-Benz valikoitui merkiksi joustavan toimitusajan takia. Entuudestaan tiedämme jälkimarkkinaorganisaation olevan parasta mitä markkinoilla on tarjolla. Lisäbonuksena autot ovat kuljettajien mieleen ja vieläpä leppoisia ajettavia. Huolenpitosopimus auttaa pitämään myös kalustohallinnasta vastaavat henkilöt tyytyväisinä, kun tiedetään kaikkien asioiden hoituvan sujuvasti ilman komplikaatioita tai pitkiä vasteaikoja”, kiittelee Savisalo.

Kylmäkuljetus-Sprinterit toimivat vaativassa
ja kovatempoisessa jakelutyössä,
joten ergonomia ja turvallisuus on huomioitu
tarkoin esimerkiksi astinlautojen,
nousukorkeuksien ja ovien osalta.

”Uusia autoja tuli tässä erässä meille yhdeksän kappaletta. Erityismaininnan ja -kiitoksen ansaitsevat Vehon lisäksi Verhoomo Sorsa ja VTA Tekniikka/Bennett, jotka taipuivat uskomattomaan suoritukseen toimitusnopeudessa. Suurin osa autoista oli valmiina ajoon kuukauden sisällä tilauksesta”, päättää Savisalo.

Lue seuraavaksi