Uutiset

Kuljetuskalusto

Koritaitaja Pohjanmaalta

Jatkuva tuote- ja tuotannonkehitys ovat avainsanoja menestymiseen nyt ja tulevaisuudessa. Närpiön Ylimarkussa toimiva NEK Oy onkin kehittänyt aktiivisesti niin tuotteitaan kuin niiden valmistusprosessia. Jatkuvan tuotekehityksen avulla korirakenteista on saatu aikaan keveitä, mutta käytössä kestäviä ja turvallisia sekä ympäristön huomioivia. NEK huomioi ja hyödyntää valmistustoiminnassaan niin laatu-, ympäristö- kuin työ-, turvallisuus- ja terveysstandardeja, joiden sertifiointi päivitettiin kesän 2009 aikana

– Nämä standardit eivät ole meille itsetarkoitus, vaan niiden avulla pyrimme minimoimaan toiminnastamme johtuvat vaikutukset ympäristöön. Uskon vakaasti, että lähiaikoina kuljetusten tilaajat vaativat alkavat vaatia kalustoa, jonka valmistuksessa ja varustelussa on huomioitu myös ympäristöasioiden hoitaminen, arvelee NEK Oy:n myyjä Tero Saari.

1980-luvun puolivälissä perustettu yritys aloitti korituotannon edellisen taloustaantuman jälkimainingeissa 1990-luvun alussa keskittyen lähinnä keveisiin jakelukoreihin. Sittemmin tuotevalikoimaa on laajennettu raskaampaan suuntaan ja tänään NEK valmistaakin erilliskoreja pakettiautoluokasta kokonaispainoltaan 26 tonnin kuorma-autoon saakka. Tuotannon pääpaino on kevyesti eristetyissä koreissa, joskin yritys on ottanut entistä vahvemman aseman myös luokiteltujen kuormakorien valmistajana.

Kylmää kyytiä

Vuosi 2008 jäi päällirakentajien historiaan ennätyksellisenä vuotena, jolloin kysyntä ylitti kaikki odotukset ja tuotantokapasiteetit. NEK valmisti viime vuonna kaikkiaan 370 koria, joista valtaosa päätyi jakelukäyttöön pääkaupunkiseudulle, mutta myös muihin paikallisiin kasvukeskuksiin, kuten Tampereen ja Turun seudulle. Lähinnä Ruotsiin ja Norjaan suuntautuneen viennin osuus volyymistä oli viime vuonna noin 20 prosenttia. Tällä hetkellä vientimarkkinat ovat seesteisessä tilassa paljolti epäedullisten valuuttakurssien vuoksi.

– Kruunulla ostava asiakas kääntyy kannoillaan kuultuaan euroon perustuvan hinnan, harmittelee Saari.

Kuorma-autojen myynti on kuluvan vuoden aikana ollut varsin vähäistä, mikä on näkynyt myös päällirakentajan työllisyydessä. Saari uskookin tämän vuoden tuotantomäärien jäävään noin puoleen viime vuoden tasosta.

– Alkuvuodesta korirakentajilla oli todella synkät näkymät, mutta loppukesän ja syksyn aikana asiakaskunnan mielenkiinto investointeja kohtaan on virinnyt mukavasti, jatkaa Saari.

Kysynnän hiipuminen ei masentanut närpiöläisiä korinrakentajia, jotka keskittyivät entistä vahvemmin tuotekehitykseen ja tuotannon hiomiseen.

– Koko ajan tuotannossamme olleet kylmäkuljetuskorit ovat meille nyt entistä merkittävämpi alue, painottaa Saari, jonka mukaan asiakaskunnan kiinnostus närpiöläisiä kylmäkuljetuskoreja kohtaan on osoittautunut varsin suureksi.

Tuotevalikoiman laajennuksen myötä NEK voi tarjota asiakkailleen laajan valikoiman korirakenteita, niin keveään jakeluajoon kuin raskaaseen kaukoliikenteeseenkin. Kaikki NEK:in valmistamat eristetyt korirakenteet voidaan toimittaa myös ATP-hyväksyttynä.

– Valmistamme koreja myös uusien ADR-määräysten mukaisena, EXII tai EXIII-hyväksyttynä, jolloin korimme soveltuvat esimerkiksi räjähteiden kuljetukseen, painottaa Saari.

Maanlaajuinen asiakaskunta, paikallinen työllistäjä

NEK-korin suunnittelutyö, kokoonpano ja asennus tehdään omissa tiloissa Närpiön Ylimarkussa, joskin komponenttien hankinnassa ja valmistuksessa yritys luottaa paljolti paikallisiin kumppaneihin.

Samaa omistuspohjaa oleva M-Partners Oy valmistaa kaikki korien elementit nykyaikaisessa tuotantolaitoksessa Teuvalla. Liimaamalla koottavien elementtien rakenteissa käytetään lasikuitua, vanereita ja erityyppisiä eristemateriaaleja, mutta myös paikallista jalostusta sisältävää lämpökäsiteltyä puutavaraa.

– Lämpökäsittelyn myötä puusta häviä eloperäinen aines, jolloin se on tunteeton säänvaihteluille ja kosteudelle. Käsittelyn myötä ominaispainokin alenee, kertoo Saari lämpökäsittelyn eduista korirakennuksen kannalta.

Elementtien valmistus on vielä nykyäänkin käsityövaltaista työtä, paljolti elementtien koon vaihtelun vuoksi. Automatisointia hankaloittaa myös lukuisten eri materiaalien käyttö, esimerkiksi käytettävän laminaatin paksuus vaihtelee korin rakenteen, käyttötehtävän ja koon mukaan.

Elementit leikataan haluttuun kokoon vasta niiden liimaamisen jälkeen, samalla seiniin leikataan myös mahdollisten oviaukkojen paikat. Tällä tavoin voidaan olla vakuuttuneita elementin lujuudesta ja mittatarkkuudesta. Sahauksen jälkeen elementit siirretään parinkymmenen kilometrin päähän Närpiöön, missä elementit liimataan koriksi MS-polymeerien ja alumiiniprofiilien avulla.

– Olemme siirtyneet ruuveista liimaan niiden siisteyden ja lujuuden ansiosta. Eihän lentokoneitakaan koota pelkästään niiteillä, muistuttaa Saari.

Kokoonpanon jälkeen kori nostetaan valmiiksi varustellun alustan päälle. Alustavarustelu apurunkojen rakentamisineen tehdään sekin kumppanin tiloissa lähiympäristössä. Saaren mukaan valtaosa koreista kootaan ja varustellaan asennusvalmiiksi kokonaisuuksiksi ennen alustan saapumista tehtaalle.

– Esikasauksen ansiosta läpimenoaika on saatu erittäin lyhyeksi, parhaimmillaan alustana pihaan kaartanut auto saadaan koritettuna tien päälle vielä saman viikon aikana, laskee Saari.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi